Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Kit de instalare inclus + montare inclusa in pret | Posibilitatea de a cere ridicarea fostului aparat |functii multiple
Cons: Design linear |Nivelul de zgomot este prea mare atunci cand functioneaza la maxim |

Compania Beko a fost fondata in anul 1967 la Istanbul de catre Vehbi Koc. Beko este recunoscuta in lume pentru aparatele de uz casnic precum masinile de spalat, aparatele frigorifice (aici includem frigiderele, combinele frigorifice, lazile frigorifice, dar si aparatele de aer conditionat) si televizoare. In anul 2004 compania a fost achizitionata de catre Grunding Electronik (Arcelik A.S. ulterior), insa brand-ul Beko a fost pastrat pentru ca se bucura si se bucura in continuare de un bun renume pe piata mondiala de electrocasnice.

In Romania, Beko este reprezentata de catre Arctic in urma unui parteneriat de lunga durata dintre cele doua companii – de aceea este posibils a observati si asemanari intre aparatele electrocasnice Beko si cele de la Arctic.

In prezent, pe piata din Romania produsele Beko se bucura in continuare de popularitate si se vand foarte bine datorita raportului foarte bun intre pret si calitate.

Azi am ales sa vorbesc despre un model de aer conditionat produs conform ultimelor dispozitii U.E. de catre Beko. Numele acestui aparat este Beko BXEU090 Inverter si este un aparat dedicat spatiilor de dimensiuni mici precum o garsoniera sau a unei incaperi cu o suprafata cuprinsa intre 20 si 35 de mp.

Principalul avantaj al acestui model este tehnologia Inverter fara de care cei de la Beko si alti producatori nu ar mai fi vandut aere conditionate pe teritoriul UE, dar si faptul ca dispune de montaj si kit de instalare incluse, adica pretul din magazin este si pretul pe care il veti plati pentru a va bucura de un aer racoros.

Design

Un model de aer conditionat cu un design clasic ce este menit sa faca din unitatea interioara un obiect care sa se integreze perfect in locuinta dvs. Modelul ales este unul cat se poate de simplu, linii fine, colturi foarte putin rotunjite pentru a nu crea impresia gresita de un aparat invechit. S-au utilizat o combinatie foarte la moda de culori, gri + alb. Logo-ul Beko este pozitionat in mijloc, dedesubt avem afisajul LCD ce indica temperatura incaperii si tot de acolo veti putea efectua setarile cu ajutorul telecomenzii.

Despre unitatea exterioara nu sunt prea multe lucruri de spus in afara de faptul ca arata ca majoritatea unitati;or exterioare pe care cu siguranta ati avut deja oportunitatea sa le observati fie pe cladiri sau pe casele din zona unde locuiti.

0009360_aparat_aer_conditionat_beko_bxeu_090_9000_btu

Specificatii tehnice

Capacitatea acestui aparat este de 9000 BTU si poate asigura racirea/incalzirea unei incaperi cu o suprafata aproximativa de 20-30 mp, totul tine de faptul daca respectiva incapere este partitionata si bineinteles ca si pozitionarea unitatii interioare poate influenta capacitatea de racire a aparatului. Sfatul este ca aparatul sa fie pozitionat astfel incat daca mai exista o camera acesta sa “bata” catre usa acelei camere pentru ca aerul rece sa ajunga si acolo.

BEKO_BXEU_090_klimatska_naprava_eurobasket_2013

Datorita faptului ca acest model beneficiaza de tehnologia inverter clasa energetica din care face parte este A atat pentru functia de incalzire cat si pentru cea de racire.

Partea cea mai interesanta la acest aparat este compresorul sau care nu este nicidecum un no name cum mai practica unele firme consacrate ci un veritabil compresor Hitachi, compresor ce stie cand, cum si cat sa-si faca treaba si cel mai important lucru la acest gen de compresoare japoneze este faptul ca sunt extrem de fiabile si de rezistente in timp.

Ca majoritatea noilor modele de aparate si Beko BXEU090 dispune de functii diverse menite sa imbunatateasca stilul dvs de viata. Printre cele mai importante si care ma vad nevoit sa le fac remarcate se numara functia de auto restart, functie cu ajutorul careia in cazul unei pene de curent aparatul va reporni singur si va relua setarile si comenzile initiale. O adoua functie importanta este cea de dezumidificare – va scapa de umeazala din aer, de aburi si bineinteles ca va remprospateaza aerul. A treia functie pe care o voi detalia este cea denumita sleep/night mode – cu ajutorul acesteia veti putea dormi linistit chiar si atunci cand temperaturile din noapte devin sufocante – in modul sleep aparatul va rula silentios pentru ca dvs sa va bucurati de linistea noptii.

Ca la orice produs trebuie sa existe si un punct mai slab pe care sa-l descoperi, este ca si cum producatorii isi doresc acest lucru. Deci, singurul lucru pe care il poti reprosa acestui aparat este nivelul de zgomot un pic cam ridicat pentru atunci cand merge la turatie maxima: 53 dB la unitatea interioara si 63 dB la cea exterioara. Pentru a va face o idee ce insemna acest lucru am sa va exemplific: soneria unui telefon fix produce in medie 75 dB, iar o combina frigorifica produce in medie 40 dB, deci acest model de AC se afla undeva la mijloc – insa trebuie sa tineti cont ca este vorba doar cand ruleaza la turatie maxima – in modul SLEEP produce undeva la jumatate, adica ~26 dB la interior.

Concluzii si pareri

Daca sunteti in cautarea unui aparat de aer conditionat care sa nu va mai dea alte batai de cap dupa ce il cumparati cu siguranta Beko BXEU090 este unul pe care ar trebui sa-l luati in considerare. Este adevarat ca nu este un model de ultima generatie, insa nici pretul sau nu reflecta altceva. Trebuie sa tineti cont ca avet montajul inclus in pret precum si kit-ul de instalare, acest serviciu v-ar costa separat la alte modele intre 300 si 600 de lei, in functie de model.