Allview au lansat de curand o noua tableta ce poarta numele de Viva D8, o tableta ce se remarca inca de la inceput printr-un design frumos, elegant si rezistent. Rezistenta este oferita de carcasa din spate ce este construita din aluminiu si care pe langa faptul ca ofera rezistenta si un look premium are si un rol foarte important in dispersarea caldurii emanate de procesor. Multa lume uita de acest aspect la gadgeturile ce au carcasa de pe spate confectionata din aluminiu.

Al doilea lucru pe care il remarc la noua tableta este ecranul de 7,9″ IPS LCD, un ecran mai luminos ce ofera o rezolutie de 1024 x 768 pixeli, un lucru mai rar intalnit la tabletele ieftine. Un alt avantaj al acestui tip de ecran este unghiul de vizualizare marit. Un aspect de multe ori neglijat de catre cumparatori care realizeaza abia la cateva zile dupa achizitie ca o tableta cu un astfel de ecran este mult mai indicata, iar diferenta de bani devine de multe ori insesizabila in comparatie cu avantajele oferite.

Allview VivaD8

Trecand de la partea estetica la cea hardware, Allview Viva D8 este dotata cu un procesor dual-core Cortex A7 tactat la 1,3 GHz, procesorul grafic este Mali 400, iar memoria RAM are o capacitate de 512 MB. Toate aceste 3 componente fac ca Viva D8 sa ofere o experienta placuta si fluenta utilizatorului. Spatiul de stocare disponibil in mod standard este de 4GB, insa acesta poate fi marit cu pana la 32 de GB cu ajutorul unui card microSD. Trecand mai departe ajungem la camere, caci sunt doua la numar, cea principala dispune de un senzor de 3 MP cu smile detection si fotografiere HDR, iar camera foto/video secundara dispune de un senzor de 1 MP.

Probabil ca cel mai mare avantaj al acestei tablete pe langa carcasa din aluminiu si ecranul IPS este prezenta modem-ului 3G+, fapt ce face ca Viva D8 sa poate fi utilizata atat ca GPS cat si ca telefon mobil la nevoie. Pe langa 3G+, acest model mai dispune si de bluetooth, Wi-Fi si USB.

Ca la orice alt dispozitiv mobil si la tableta Viva D8 ne intereseaza capacitatea bateriei si bineinteles, autonomia pe care aceasta o poate oferi. Allview Viva D8 dispune de o baterie cu o capacitate de 4.000 mAh si care ofera o autonomie de 5 ore, destul de bine daca ar fi sa ma intrebati pe mine si daca ar fi sa tinem cont de faptul ca majoritatea tabletelor din raza ei de pret nu ofera o autonomie mai mare de 4 ore.

Cei de la Allview stiu ca succesul unei tablete in ziua de azi se leaga si de sistemul de operare cu care aceasta vine, iar in cazul lui Viva D8 acesta este Android 4.2.2 Jelly Bean.

In concluzie pot spune ca Viva D8 este o tableta dedicata utilizatorilor ce au nevoie neaparat de modem-ul 3G+ si de un ecran IPS luminos si cu unghi larg de vizualizare, dar si de o tableta cu un design elegant si rezistent datorita carcasei din aluminiu. Pretul tabletei Allview Viva D8 este de 649 lei.