De mult imi doream sa fac un astfel de research ca sa gasesc cele mai ieftine tablete disponibile pe plan local, iar acum odata ce mi-a sarit in ochi o tableta foarte ieftina la Altex am zis ca nu mai trebuie sa aman deloc acest research si tinand cont si de vremea de afara m-am pus pe treaba, iar rezultatul este urmatorul:

Locul 5 – Serioux VisionTAB S700

Serioux VisionTAB S700

O tableta ieftina produsa sub brand-ul romanesc Serioux. Tableta dispune de un ecran de 7″ cu o rezolutie de 800 x 480 px, un procesor Cortex A8 tactat la 1.0 GHz, un procesor grafic Mali Dual 400, o memorie RAM caracteristica unei tablete ieftine, 512 MB DDR3, iar spatiul de stocare intern este de 4 GB, acesta putand fi suplimentat cu pana la 32 de GB cu ajutorul unui card microSD.

Tableta mai dispune si de webcam, miniUSB, wireless si sistemul de operare Android 4.0, iar pretul ei in acest moment este de doar 279 lei.

Locul 4 – Evolio Evotab 4

evotab4

O tableta care surprinde prin design-ul ei, dar si de ce s anu spunem, prin modul in care este prezentata, am vazut fotografii foarte bine realizate cu aceasta tableta si cred ca cei de la Evolio i-au creat un atuu important in lupta cu celelalte modele apropiate atat din punct de vedere al pretului cat si a caracteristicilor.

Evotab 4 dispuen de acelasi ecran de 7″, deja ultra-obisnuit la majoritatea tabletelor din aceasta categorie, un procesor mai puternic fata de modelul precedent, anume Cortex A9 ce ruleaza si el la o frecventa de 1.0 GHz, memoria RAM este si ea tot de 512 MB DDR3, spatiul de stocare 4GB, webcam si microUSB, insa sistemul d eoperare standard cu care aceasta vine dotata este Android 4.1.

Pretul acestei tablete este de 269 de lei (tineti cont ca este si cel mai mic pret pe care l-am vazut la aceasta tableta).

Locul – 3 E-Boda Essential A300

essential-a30011

Un model de tableta aproape identic cu cea de la Evolio si acest lucru era oarecum de asteptat mai ales ca majoritatea sunt produse in China pentru diferite brand-uri autohtone. In fapt singura diferenta notabila intre cel doua este la capitolul design si baterie, aceasta avand o baterie cu o capacitate mai mare (de 2800 mAh), iar pretul la care am gasit-o este la fel de apropiat precum si caracteristicile, doar 268, 21 lei.

Locul 2 – QuickTab Q721

QuickTab Q721

O tableta pe care nu am mai intalnit-o, insa care mi-a atras atentia in primul rand datorita pretului foarte mic, dar si datorita specificatiilor tehnice un pic mai bune fata de toate celelalte tablete prezentate pana in prezent. Bineinteles ca ecranul este tot de 7″, insa este dotata cu un procesor dual-core Cortex A9 ce ruleaza la o frecventa de 1,2 GHz, iar procesorul grafic este PowerVR SGX 540. In rest avem aceeasi capacitate a memoriei RAM: 512 MB DDR3 si spatiul de stocare de 4 GB, dar la capitolul conectivitate pe langa Wi-Fi si microUSB mai avem disponibil si un port miniHDMI. Sistemul de operare este Android 4.2.2, iar bateria dispune de o capacitate de 2800 mAh.

Per total as spune ca aceasta tablet aisi merita pe deplin fiecare banut dat pe ea mai ales ca nici acestia nu sunt foarte multi, mai exact 259 lei.

Locul 1 – MYRIA Boo M709

m709

A venit si timpul sa aflam specificatiile celei mai ieftine tablete disponibila in Romania la ora actuala. Aceasta tableta este produsa pentru brand-ul autohton Myria (Altex Romania) si are un pret senzational de bun. Specificatiile ei sunt in mare parte asemanatoare cu cele ale modelelor prezentate mai sus, insa are si cateva avantaje in plus fata de acestea si nu ma refer numai la pret.

O sa incep cu ecranul de 7″ si rezolutie de 800 x 480 px, procesorul este unul destul de puternic, Boxchip A13 tactat la 1,2 GHz, procesorul grafic este Mali Dual 400, memoria RAM e de 512 MB DDR3, insa surpriza vine din partea spatiului de stocare care este de 8 GB, un atuu imens pentru cei care vor sa isi achizitioneze o tableta ieftina pentru jocuri si alte aplicatii deoarece acum dispune din start de un spatiu suficient. Camera disponibila pe tableta reprezinta si ea un avantaj datorita faptului ca dispune de un senzor cu o rezolutie de 1.3 MP, cu mult mai mare fata de cea standard de 0.3 MP disponibila pe celelalte modele prezentate. Conectivitatea acestei tablete consta in Wi-Fi, microUSB si slot microSD, iar optional se poate monta si un modem 3G. Bateria dispune de 2.000 mAh, iar sistemul de operare este Android 4.1.

Ca si un mic sfat, in cazul in care cautati o tableta ieftina si buna cred ca Myria M709 este ceea ce cautati mai ales ca are un pret de cu transport gratuit oriund ein tara prin curier rapid.