Gigantul japonez a anuntat noua consola PlayStation 4 in luna februarie a acestui an la New York. Atunci oficialii Sony au oferit date despre specificatiile tehnice, primele poze cu noua consola, au anuntat cele mai importante modificari si noile colaborari. Tot atunci au fost prezentate si primele jocuri ce vor rula pe noua consola.

O sa prezint pe scurt cam tot ce s-a spus in februarie la New York si apoi o sa fac o legatura cu ce s-a anuntat in urma cu cateva zile la expozitia de gaming E3 din Los Angeles.

Noutati Sony PlayStation 4

Printre primele lucruri dezvaluite despre PlayStation 4 a fost noul controller wireless denumit asa cum majoritatea se asteptau, DualShock 4. Noul gamepad vine cu cateva noutati foarte interesante, prima este vorba despre touchpad-ul integrat intre crucea directionala si butoane. Acest touchpad este multitouch si va fi de folos atunci cand veti naviga pe internet sau veti dori sa impartasiti cu prietenii screenshot-uri de gaming. Tehnologia se pare ca a fost “furata” de la Playstation Vita.

playstation4-wireless-controller

Tot legat de controller va spun ca butoanele clasice au ramas neschimbate, insa au disparut pentru prima data de pe un controller PlayStation butoanele Start si Select, acestea fiind inlocuite cu butoanele Options si Share, primul preluand functiile butoanelor Start si Select, iar noul buton de Share are rolul de a facilita socializarea dintre gameri.

Butonul de Home a ramas neschimbat dar sub el au aparut un difuzor mono si o mufa de casti stereo pentru momentele in care vei dori sa te joci in liniste fara sa deranjezi alte persoane.

O alta noutate este reprezentata de LED light bar care are rolul d ea crea o legatura dintre jucator si personajul din joc. Lumina poate fi albastra sau rosie, un functie de personaj si de joc.

Specificatii tehnice PlayStation 4

Multa lume a fost de parare ca cei de la Sony au cam intarziat cu lansarea noului PS 4, insa cu totii speram ca noua consola sa fie pe placul nostru si despre ce am citit pana in prezent nu pot sa ma arat decat incantat as aca o sa trecem la prezentarea specificatiilor tehnice dezvaluita tot in februarie.

  • Procesor x86-64 AMD Jaguar cu 8 nuclee
  • GPU 1.84 TFLOPS bazat pe engine-ul grafic de noua generatie AMD Radeon
  • Memoria RAM 8 GB DDR5
  • HDD 500 GB
  • Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, USB 3.0
  • BD & DVD

Pentru cei care sunt interesati de cum o sa arate un joc pe noua consola va las mai jos un video interesant:

PlayStation 4 va fi cu siguranta un succes chiar daca rivalii d ela Microsoft pregatesc si ei lansarea noului Xbox One, specialiastii in domeniu dau deja ca si catigatoare consola japonezilor de la Sony, consola despre care am uitat sa precize ca a fost proiectata pentru prima data de un american, Mark Cerny.

PlayStation 4 – pret in Romania

playstation 4 sony

Dupa cum am spus si in randurile de mai sus zilele trecute in cadrul expozitiei de gaming E3 de la Los Angeles cei de la Sony au tinut o conferinta in care au prezentat pentru prima data design-ul oficial al consolei dar si preturile din intreaga lume pentru PlayStation 4. Astfel, in SUA cei de la Sony au anuntat un pret de 399 dolari, in Marea Britanie 349 de lire sterline, iar in zona euro, 399 de euro.

In Romania pretul este cel anuntat pentru Europa si incepand de azi noua consola Sony PlayStation 4 poate fi precomandata in magazinele online.