Dupa succesul din 2015 cu cele doua modele de Galaxy S6 si respectiv Galaxy S6 Edge, cei de la Samsung nu au mai riscat nimic altceva anul acesta lansand doua noi telefoane aproape identice cu cele de anul trecut, cel putin ca aspect, plusuri venind pe partea de specificatii tehnice, unde erau obligati sa aplice cateva modificari tinand cont de tendintele pietei.

Noul Samsung Galaxy S7 Edge este menit sa inlocuiasca atat Galaxy S6 Edge cat si Galaxy S6 Edge+, principala caracteristica pe care cu totii au observat-o a fost dimensiunea ecranului: 5,5″ QHD Super AMOLED. Daca va aduceti aminte, Galaxy S6 Edge dispunea de un ecran similar cu cel al lui S6, anume 5,1″, pe cand Galaxy S6 Edge+ avea un display destul de mare (5,7″) – un adevarat phablet care desi a prins la public cu siguranta nu s-a bucurat de succesul lui S6 Edge. Probabil ca cei de la Samsung au comandat si cateva sondaje printre utilizatori iar rezultatul a fost ca noul S7 Edge sa dispuna de un display de 5,5″ – din punctul meu de vedere este cea mai buna dimensiune a unui display (detin un LG G3), pe cand cea de 5,1″ este destul de apreciata printre ceilalti utilizatori.

GEAR1

La capitolul de specificatii tehnice, noul S7 Edge vine dotat cu un procesor Exynos 8890 Octa-Core (sau Snapdragon 820 quad-core – in functie de tara de provenienta). Memoria RAM disponibila este la fel cu cea a lui S6 Edge+ (4GB), pe cand memoria flash e de 32GB cu posibilitatea de upgrade cu un card microSD. Camera principala dispune de 12 MP cu 1.4 pixels, iar cea secundara de doar 5 MP. Nu inteleg de ce in era selfie-urilor un telefon care costa o suam considerabila de bani nu dispune de o camera selfie decenta si prin decenta ma refer la un minim de 8MP, desi un 12-13 MP ar fi ideal.

In sfarsit ajungem la un capitol la care S7 Edge este peste predecesorul sau S6 Edge+ (am spus asta pentru ca majoritatea site-urilor tech compara S7 Edge cu S6 Edge+ si nu cu S6 Edge simplu). Bateria are o capacitate de 3600 mAh fata de 3.000 mAh a lui S6 Edge+ la care adugam si incarcarea rapida (60% in doar 30 de minute inseamna ceva) + cea prin wireless.

Sistemul de operare este Android 6.01 Marshmallow. Greutatea este de 157 grame (cu 4 grame mai mult fata de S6 Edge+), iar culorile in care este disponibil world wide sunt: negru, alb, auriu si argintiu.

GEAR3