In cadrul targului IFA Berlin de anul acesta sud-coreenii de la Samsung nu au surprins audienta doar cu lansarea noului Galaxy Note 3, un phablet care si-a recapatat demnitatea dupa ce predecsorul sau (desi foarte apreciat din punct de vedere a capacitatilor sale avea ceva problema cu design-ul sau care pentru mine si mult altii arata destul de rau) ci si prin lansarea unui ceas inteligent sau smartwatch. Nu sunt primii care fac acest lucru, insa de fiecare data cand o companie mai mica sau mai mare (Sony) a lansat un astfel de dispozitiv in trecut lumea s-a declarat nepregatita pentru asa ceva. Personal cred ca timpul smartwatch-urilor a trecut, dar e destul de probabil sa si ma insel. Consider ca Samsung au lansat Galaxy Gear, primul lor smartwatch care din pacate nu functioneaza independent ci trebuie conectat la un smartphone Samsung, Galaxy S4 sau Note 3. Acest aspect reduce dupa opinia mea destul de drastic rata de succes a acestui dispozitiv pentru ca e greu de crezut ca un utilizator care a dat 2.500 – 3.000 de lei ar mai da o suma destul de consistenta si pentru Galaxy Gear doar ca sa-l aibe ca accesoriu.

galaxy-gear-1  galaxy-gear-2

Trebuie sa admit, totusi, ca acest ceas arata al naibi de cool. Daca ar fi sa iau in considerare doar aspectul sau as spune ca e un ceas ce merita toata atentia. Galaxy Gear are un aspect metalic, o curea interesanta disponibila in mai multe culori si care pare destul de rezistenta, o greutate de doar 73,8 grame si dimensiuni de  36.8 x 56.6 x 11.1 mm. Galaxy Gear dispune de un ecran de 1,63″ Super AMOLED ce ofera o rezolutie de 320 x 320 pixeli, un procesor tactat la 800 de MHz, o memorie RAM de 512 MB (ca sa vedeti unde a ajuns tehnologia) si o memorie interna de 4 GB. Galaxy Gear mai dispune de 2 microfoane si un difuzor, de bluetooth v4.0, de o camera foto/video cu un senzor BSI de 1.9 MP si focus auto. Bateria din pacate reprezinta un punct slab al acestui gadget deoarece are o capacitate de doar 315 mAh, iar acest lucru nu se traduce altfel decat prin necesitatea de a incarca ceasul aproximativ 30 de ore.

Ce poti face cu Samsung Galaxy Gear

O sa incerc sa punctez lucrurile esentiale si care ar putea intr-o oarecare masura sa devina utile:

  • apelare direct de pe smartwatch – un lucru ce va poate scuti de un efort suplimentar, in plus asa va veti asigura ca nu pierdeti nici un apel pentru ca toate apelurile vor fi afisate si pe ceas si veti putea raspund ein timp util
  • programarea activitatilor cu S Voice, mai simplu, mai util
  • primiti notificarile direct pe Galaxy Gear
  • puteti lua notite vocale cu ajutorul lui Voice Memo
  • MyFitnessPal – o aplicatie de nadejde care va ajuta sa contorizati cat mai corect numarul de calorii pierdute in timpul exercitiilor
  • TripIt – va ajuta sa faceti planuri de vacanta

Preturi Samsung Galaxy Gear Romania

Inca nu a ajuns in mod oficial in magazine online din Romania, insa acestea il ofera la precomanda la urmatoarele preturi: