Performanta
Procesor
Specificatii
Pret
Pareri
User rating
Pros: O placa video pentru gaming la un pret decent. Ruleaza fluent, imaginile sunt clare. Far Cry 4 ruleaza stabil la setari Very High. Doua coolere care isi fac treaba, ramane rece chiar si atunci cand e fortata mai mult.
Cons: Momentan nimic.

Multa lume cand isi face un sistem desktop se uita doar la ultimele modele de placi video. Atunci cand va preturile extrem de ridicate se gandesc ca nu se mai merita. Adevarul este ca exista modele mai vechi care inca isi fac treaba. Bineinteles, un model mai vechi vine, normal, cu limitari. Daca vrei sa joci cele mai noi titluri intr-o calitate high sau ultra-high cu siguranta trebuie sa bagi mana adanc in buzunar. Dar, daca esti un gamer nu foarte pretentios, cu un buget mediu bine stabilit, probabil ar trebui sa te orientezi si catre alte piese un pic mai vechi, mai ieftine, dar bune.

Un astfel de exemplu este placa video de la ZOTAC nVidia GTX 750 Ti. Chiar daca anul acesta a fost lansata placa nVidia 980 Ti, si un model mai vechi isi face treaba. Vrei sa te joci linistit jocurile preferate care nu iti mananca toata resursele? De ce sa nu cumperi o placa la un pret avantajos, cum este aceasta de la ZOTAC, pe care platiti doar 650 de lei. Ca si specificatii tehnice trebuie sa stiti ca acest model de 750 Ti are un slot PCI Express 3.0 16x si permita o rezolutie maxima de 2560 x 1600 pixeli. Bineinteles, o sa aveti nevoie de un monitor pe masura daca vrei sa rulati in aceasta rezolutie.

zotac

Are o memorie de 2048 de MB de tip GDDR5 si o memorie BUS de 12888 cu o frecventa a memorii de 5400 MHz. O astfel de placa, pusa in sistemul corect, o sa va permita sa va jucati mai toate jocurile, dar bineinteles nu in cea mai buna calitate. Jocuri care au iesit anul acesta, precum GTA V, Fallout 4 sau altele nu o sa le puteti rula in high sau ultra-high, dar cu siguranta o sa puteti juca titluri de anul trecut sau acum doi ani intr-o calitate superioara. Cu ajutorul tehnologiilor nVidia precum GPU Boost, PhysX sau Adaptive V-Sync o sa aveti o experienta mai mult decat placuta.

In concluzie, daca vrei sa iti construiesti propriul sistem desktop si ai un buget limitat, incearca sa te orientezi catre alte modele de placi, poate un pic mai vechi, precum cea de la ZOTAC, nVidia GTX 750 Ti, care vine la un pret mai mult decat accesibil. Ca si conectoi placa are 2 de tip DVI, un mini-HDMI si un conector de alimentare in 6 pini.