Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Cel mai mare avantaj pe care il ofera aparatul de aer conditionat produs de compania japoneza Yamato este pretul redus pe care il are pana pe data de 31.07.2013. Clasa de energia A este si ea un plus la fel ca si functiile foarte utile pe care le are.
Cons: Dezavantaje majore nu am reusit sa identific la acest aparat, poate design-ul sau clasic sau faptul ca nua re inverter.

Aparatele de aer conditionat japoneze au intrat recent pe piata din Romania si chiar daca multa lume nu le privesc cu incredere acest lucru se datoreaza de multe ori lipsei de informatii legate de compania care produce aceste aparate si calitatea acestora. Yamato este o companie cu traditie in Japonia, aerele conditionate produse de aceasta companie sunt unele dintre cele mai apreciate in aceasta tara, dar si in restul lumii. Calitatea produselor japoneze nu poate fi pusa la indoiala si acest lucru cred ca ar trebui sa il cunoastem cu totii.

Aparatul de aer conditionat Yamato HW09 este un aparat cu o capacitate de racire de 9.000 BTU si o capacitate de incalzire de 10.000 BTU. Suprafata pe care acest model de aparat cu o asemenea capacitate o poate raci este cuprinsa intre 20 si 30 mp.

Pretul sau in momentul actual este redus cu 250 de lei si daca tinem cont de faptul ca acest model de aer conditionat este printre putinele care mai vin cu kit-ul de instalare inclus consider ca achizitia lui este fara doar si poate o investitie de succes.

Design

Este destul de clar ca aspectul unui aer conditionat de clasa medie nu poate fi unul perfect, dar in mare masura unitatea interioara a acestui aparat poate fi catalogata drept una eleganta si clasica. Culoarea este alba cu mici interuperi de negru in partea frontala unde este amplasat logo-ul companiei si afisajul care este inconjurat tot de negru. Unitatea interioara are o greutate de 10 kg si dimensiunile 80 x 29 x 19.6 cm, deci destul de mica si compacta, o unitate ce poate fi amplasata in locuri mai mici ca dimensiune.

aer-conditionat-yamato-hw09

Specificatii tehnice

Caracteristicile tehnice ale acestui model ar putea starni invidie in randul altor aparate de aer conditionat din aceeasi clasa. Despre capacitate acestuia am scris putin mai sus, insa ceea ce nu am specificat acolo si trebuie sa o fac aici este faptul ca acest aparat a obtinut clasa energetica de racire A.

Functiile de care dispune acest aparat sunt cele care il duc mai degraba spre clasa de mijloc a aparetelor de aer conditionat. Prima functie care mi-a sarit in ochi este cea de AutoRestart. Aceasta functie ofera aparatului posibilitatea de a se restarta in cazul unei pene de curent sau in cazul intreruperii neasteptate a curentului electric.

O a doua functie care nu a primit un nume oficial, dar care este foarte utila reprezinta reglarea directiei fluxului de aer. Ca oricare alt aparat de aer conditionat care se respecta si Yamato HW09 dispune de functie de ventilare, insa acesta are inplus inca o functie adiacenta cu ajutorul careia se poate regla viteza ventilatorului.

Pentru noptile calduroase in care iti este aproape imposibil sa adormi aparatul de aer conditionat Yamato dispune si de functia Sleep Night, functie a carui scop este ca aparatul sa functioneze la parametrii aproape normali, dar sa produca un zgomot aproape insesizabil.

Pentru cei care se tem de bacteriile si microbii ce se pot afla in aer si de parful de afara ce ar putea provica boli sau alergii, cei de la Yamato au incoporat si un sistem de filtre antipraf si antibacterian, astfel tu si familia ta te vei putea bucura de un aer proaspat si fara microbi.

Concluzii si pareri

Daca sunteti in cautarea unui aparat de aer conditionat cu o capacitate de 9.000 BTU sau mai exact, un aer capabil sa raceasca o suprafata de aproximativ 25-30 mp, care sa aibe clasa A la consumul de energie, sa dispuna de functii foarte utile, sa fie silentios, sa aibe kit-ul de instalare inclus si poate mai mult ca orice altceva, sa beneficieze si de o reducere consistenta, atunci Yamato HW09 este arul conditionat pe care il cautati.