Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Capacitate mare de racire si consum foarte mic (A+) | Compresor de calitate | Functii multiple | Filtru HEPA eficient
Cons: Pret un pic cam mare | Design un pic cam robust

Un model de aparat de aer conditionat dedicat in special spatiilor mari, fie ca vorbim de o locuinta cu un living deschis (ce include hol si bucatarie), fie ca vorbim de un spatiu mai mare pentru birouri, acest model va face fata cu siguranta.

Compania Whirpool si-a castigat un renume pe piata din Europa si inclusiv in Romania unde s-a aflat mai tot timpul in preferintele romanilor ce isi doresc aparate electrocasnice de calitate si acest lucru se reflecta inclusiv la nivel de vanzari. Whirlpool AMD 027 Inverter este un model ce dispune de tehnologia Inverter si este catalogat drept un aer conditionat premium, de aceea si pretul est eun pic mai mare fata de alte modele similare, dar care nu dispun de facilitatiile pe care acesta le ofera.

Aparatele de aer conditionat Whirpool au fost gandite impreuna cu una dintre cele mai prestigioase companii japoneze din domeniu: Hitachi, iar despre aceasta colaborare si mai ales cu ce anume a contribuit compania japoneza la acest model veti putea citi in capitolul cu specificatii tehnice.

Design

Nu stiu exact de ce dar intotdeauna am avut impresia ca cei de la Whirpool au gandit produsele in cel mai tipic mod al americanilor. Produsele lor imi par robuste, mari si uneori inestetice, insa nu acelasi lucru il pot spune in totalitate si despre modelul de fata, model care desi este robust a primit si un strop de eleganta, dar si un look mai modern decat m-as fi gandit in mod initial. Nu pot sa spun ca m-a dat pe spate, dar ce-i drept e mult mai bine decat ma asteptam. O unitate interioara care se face remarcata prin linii trasate un pic grosolan, pe lateral, insa care se transforma in linii mai rafinate in parte frontala, mai exact in parte inferioara unde sunt chiar si un pic arcuite pentru a creea o senzatie de produs premium.

Logo-ul companiei producatoare este pozitionat central, iar afisajul cu temperatura in partea dreapta-jos.

aer

Specificatii tehnice

Cu o capacitata de racire de 22.860 BTU, Whirlpool AMD 027 Inverter este un aparat pregatit sa faca fata unui apartament de 3 sau 4 camere ori unei vile sau unui spatiu de birouri de marime medie. Pentru functia de incalzire acesta dispune de 23.543 BTU, insa din punct de vedere al eficientei cu siguranat e mai eficient la functia de racire, cea principala pentru care a si fost proiectat, de aceea si clasa de energia pentru racire este clasa A+, iar pentru cea de incalzire e clasa A.

Pentru majoritatea clientilor conteaza foarte mult pe langa marca aparatului si brandul compresorului, adica cea mai importanta  componenta a unui aer conditionta. Whirpool au apelat la compania japoneza Hitachi care le-au pus la dispozitie seria de compresoare Hitachi Highly, unda dintre cele mai eficienta serii de compresoare disponibile pe piata la acest moment.

Aparatul este dotat cu tehnologia Inverter ce ofera pe langa alte avantaje si un consum mult mai redus de energie electrica, in special in momentele in care aparatul functioneaza la capacitate maxima.

hi

Multe persoane nu stiu/cunosc prea multe informatii legate de filtrul pe care orice aparat de aer conditionat il are. Acest filtru este montat special pentru a inaltura din aer particulele de praf si microbii, iar cu cat un filtru este mai dens si mai usor de curatat ulterior, cu atat este mai eficient si bineinteles ca acest lucru duce si la un aer mai curat, mai proaspat si mai sanatos pentru cei din locuinta. Aerele conditionate marca Whirpool dispun de un asemenea filtru efiecient denumit si filtru HEPA.

La capitolul functii si facilitati cei  de la Whirpool se pare ca nu s-au zgarcit absolut deloc si au inclus de la “banalele” functii de ventilare, auto-restart, dezghetare automata sau timer, la functii specifice precum este al 6-lea simt sau Dim – functia ce opreste iluminatul unitatii interioare. Acestea fac ca aparatul sa ofere cea mai buna experienta pe care o poate avea un utilizator cu un aer conditionat.

Din punctul de vedere al nivelului de zgomot este cunoscut faptul ca cu cat aparatul este unul cu o putere mai mare cu atat mai mare este si nivelul de zgomot, insa acest model nu depaseste normele si are un nivel de zgomot al unitatii interioare de 59 dB, echivalent cu un aparat de 18.000 BTU, deci mult mai bine decat m-as fi asteptat chiar si eu.

Concluzii si pareri

Faptul ca un aparat de aer conditionat cu o asemenea capacitate ofera o clasa de energie perfecta si un nivel de zgomot acceptabil alaturi de functii care mai de care mai utila si mai interesanta nu fac altceva decat sa recomande celor interesati de un aer conditionat de 24000 BTU un asemenea aparat.