Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Design nou | Clasa A+ | Inverter | Functii multiple | Pret redus
Cons: Nivel zgomot in mod normal cam ridicat

Intotdeauna am fost impresionat de produsele marca Whirpool fie ca vorbim de masini de spalat, combine frigorifice, cuptoare cu microunde sau mai nou aparate de aer conditionat si spun acest lucru datorita unui motiv extrem de simplu: implementarea celor mai noi tehnologii. Whirpool este recunoscuta ca find o companie ce pune mare pret pe descoperirea si implementarea noilor tehnologii menita sa ofere utilizatorilor o experienta confortabila cu aparatele electrocasnice Whirpool.

In ceea ce priveste aparate de aer conditionat Whirpool a lansat o noua serie de produse menite sa se confirmeze noilor directive UE, mai exact o noua serie de aere conditionate dotate cu tehnologia Inverter. Modelul despre care o sa discut azi se numeste  Whirlpool AMD 026 Inverter si este un aparat care printre alte calitati dispune de foarte multe functii utile despre care o sa va vorbesc l amomentul potrivit.

Design

Daca ar fi sa descriu design-ul acestui model in doar cateva cuvinte probabil acestea ar fi: “ingrijit, modern, elegant si fin“. In mai multe cuvinte as spune ca trebuie sa incep cu clasica forma a unei unitati interioare de aer conditionat, o forma pe care probabil o stiim cu totii si pe care o avem chiar in aceste momente in minte, dar care designerii de la Whirpool au reusit sa o “redeseneze” si sa-i faca un upgrade destul de atragator. O forma noua, mai rotunjita, cu linii maleabile care semnifica undeva si viziunea Whirpool daca este sa ne gandim la reclamele tv pentru produsele acestei marci. Imi place foarte mult si un alt lucru acela ca au pozitionat intr-un loc mai accesibil ochiilor afisajul LCD, undeva in partea dreapta sub aparat, ins adaca este sa ne gandim ca aparatul va sta pozitionat pe perete la o inaltime considerabila am putea spune ca este una dintre cele mai bune decizii luate.

Un al treilea aspect important legat de design este telecomanda si faptul ca aceasta are o forma si dimensiune ce o face usor de manevrat, dar si butoanele sunt amplasat intr-un mod foarte util. Un big like din partea mea la acest capitol pentru cei de la Whirpool.

Whirlpool AMD 026

Specificatii tehnice

Puterea unui astfel de aparat consta in capacitatea sa de racire sau incalzire ce se masoara in BTU, iar Whirlpool AMD 026 Inverter dispune de 17060 BTU pentru functia de racire si putin mai mult pentru cea de incalzire, mai exact 18425 BTU. Ce este si mai important pentru multi dintre noi este brandul compresorului, iar cum prea bine stiim cu totii Whirpool nu produce compresoare, astfel ca la fel ca majoritatea celorlalte companii comanda compresoare la companii specializate in asa ceva. Compresorul prezent pe acest aparat este o marca Hitachi Highly, una dintre cel mai apreciate companii din domeniu.

Cum era si de asteptat, datorita compresorului bun si a tehnologiei Inverter prezente si clasa de energie este una foarte buna mai exact clasa A+ ce ne informeaza ca acest aparat are un consum extrem de mic de energie.

Un aspect pe care cu siguranta un parinte si-l doreste sa afle este legat de filtrul disponibil pe acest model, acest filtru are rol de a proteja locuinta de microbi si particule d epraf ce pot deveni daunoatoare, filtrul este de tip HEPA si este proabil cel mai bun filtru ce poate fi montat pe un aer conditionat.

Legat de multiplele functii despre care am pomenit la inceputul articolului o sa le precizez doar pe cele mai importante si o sa incep cu functia specifica aparatelor Whirpool “al 6-lea simt” o functie ce garanteaza un confort sporit in locuinta dvs.; o alta functie este cea de autorestart care in caz de pana de curent face ca aparatul sa reporneasca singur si sa continue ce a fost setat sa faca incepund cu momentul in care a fost restartat; dezumidificarea si auto-dezghetarea sunt alte doua functii importante precum si sleep mode sau timer-ul ce permite setarea anumitor intervale orare la care aparatul sa functioneze.

Concluzii si pareri

Whirlpool AMD 026 Inverter este dupa parerea mea o alegere buna pentru o familie ce locuieste intr-un spatiu de pana la 80-90 de mp, are toate atuurile necesare si toate functiile, dar si capacitatea de a face fata oricarei cerinte, in plus consuma foarte putin, arata bine si are un pret redus in acest moment ce-l face un aer conditionat si mai atractiv.

Pareri clienti:

Am cumparat acest aparat si sunt fericit de alegerea facuta, de altfel mai toate electrocasnicele din casa sunt de la Whirpool, si cupoturl si combina, era oarecum normal sa iau si aerul conditionat. Imi place ca are foarte multe setari si functii, initial iti cam prinzi urechile la ele, dar intr-un final cred ca le voi da de cap la toate. Acum in primavara a mers pe functia de incalzire putin, mai mult ca proba si sunt multumit, acum astept vara sa vad cum va fi. Eu am un apartament cu trei camere si l-am pus pe hol la recomandarea specialistului care mi l-a montat, sper sa faca fata.