Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Pret foarte bun (redus) | clasa energie A+ | functii multiple, foarte utile |
Cons: Aspect clasic | Consum mai mare la functia de incalzire | nivel zgomot un pic mai ridicat

Anul 2014 este anuntat in mod oficial anul aparatelor de aer conditionat cu inverter. Spun acest lucru pentru ca incepand cu 1 ianuarie 2014 comercializarea aparatelor de aer conditionat clasice (cele cu compresor de tip ON/OFF) este interzisa pe intreg teritoriul Uniunii Europene, deci inclusiv si in Romania. Aceasta masura a fost luata pentru a reduce emisiile de CO2 si consumul de energie electrica.

Aparatele de aer conditionat clasice au un consum ridicat, iar emisiile de CO2 sunt cu pana la 20% mai mari fata de cele ale aparatelor de tip nou ce dispun de tehnologia inverter, in plus, acestea din urma pot reduce consumul de energie chiar si cu 50%, in functie de modul in care sunt utilizate si de modelul aparatului. Daca anul trecut preturile acestora erau inca mari, in 2014 se anunta reduceri cu pana la 40%, ceea ce face ca un aparat de aer conditionat cu inverter sa aibe un pret apropiat de cel pe care l-au avut cele clasice, in schimb investitia intr-un asemenea dispozitiv se va amortiza astfel mult mai repede.

Un astfel de aparat este si Whirlpool AMD 025 Inverter care dispune de o capacitate de racire de 11942 BTU si 13307 BTU pentru incalzire. Pretul acestui model de aer conditionat in acest moment este si preconizez ca in viitorul apropiat (lunile martie, aprilie si mai) pretul acestuia sa mai scada cu 5-10% in plus pentru ca vor urma promotii pre-sezon. In fapt, mai toti specialistii in aere conditionate recomanda achizitionarea unui aparat in perioada martie-aprilie deoarece si magazinele ofera promotii in aceasta perioada, iar cei care monteaza aparatele sunt mult mai liberi acum si cum stiim ca de obicei graba strica treaba, nu cred ca ati vrea sa va monteze cineva in cea mai mare viteza un aer conditionat doar pentru ca mai au de efectuat 8 montari in acea zi.

Revenind la modelul in cauza, clasa sa de eficienta energetica este A+ pentru functia de racire (adica functia pe care cu siguranta o veti utiliza cel mai des) si clasa A pentru functia de incalzire.

Design

Aspectul lui AMD 025 Inverter este unul clasic, culoarea predominanta este albul, se poate remarca stilul caracteristic al celor de la Whirpool, marginile sunt “taiate” in asa fel incat unitatea interioara sa para un pic patratoasa. Afisajul si logo-ul Whirpool se regasesc in partea dreapta, tot acolo, sub afisaj este si butonul de turn on/off si timer-ul. Despre unitatea exterioara nu prea am ce s ava spun doar ca arata ca oricare alta unitate exterioara de aer conditionat. Telecomanda este simpla, intuitiva, dispune de afisaj ce indica temperatura si data.

17028027_2_644x461_aer-conditionat-whirlpool-cu-doua-splitere-1-buc-spliter-nu-are-mas-fotografii

a2

 

Specificatii tehnice

Cel mai important lucru la un aparat de aer conditionat cu inverter este compresorul, iar cei de la Whirpool au apelat la compania americana specializata pe astfel de dispozitive, Highly. Compresorul produs de acestia functioneaza la temperaturi caniculare de pana la 43 de grade Celsius in mediul exterior pe timpul verii si pana la -10 grade, pe timp de iarna. Temperatura maxima pe care o poate asigura intr-o incapere este de 32 grade Celsius, insa cu siguranta nu cred ca isi va dori cineva o asemenea temperatura, media celro care utilizeaza un asemenea aparat este intre 21 si 25 grade. Ceea ce mai trebuie sa specific despre compresorul Highly este faptul ca acesta e rotativ.

Aparatul dispune de un filtru HEPA pentru a tine la distanta microbii si particulele de praf ce ar putea dauna sanatatii dvs.si a celro care locuiesc in spatiul unde va fi amplasat aparatul.

17028027_4_644x461_aer-conditionat-whirlpool-cu-doua-splitere-1-buc-spliter-nu-are-mas-electronice-si-electrocasnice

Pentru confortul utilizatorului, acest aparat de la Whirpool dispune de mai multe functii:

  • ventilare (3 trepte)
  • auto-restart (in cazul unei pene de curent sau a intreruperii din diverse motive a curentului, aparatul va reporni singur tinand cont de setariiel anterioare)
  • functia Jet, pentru momentele in care ajungi acasa pe o caldura insuportabila si iti doresti ca aerul sa se raceasca cat mai repede
  • timer – o functie utila pentru momentele in care vrei sa setezi ca aparatul sa porneasca la o anumita ora
  • sleep mode – o functie ce face ca aparatul sa functioneze in paramnetrii optimi dar sa emita un zgomot cat mai mic
  • dezghetare automata
  • dezumidificare – functia care te ajuta la eliminarea excesului de vapori de apa din locuinta, astfel poti sa-ti iei adio de la mucegai, vei avea un aer mai curat
  • Dim – functia ce opreste iluminatul intern al aparatului
  • al 6-lea simt

Concluzii si pareri

Aparatul de aer conditionat Whirpool AMD 025 Inverter cu 12.000 BTU si compresor american Highly este unul economic din mai multe puncte de vedere, in primul rand costul sau de achizitie este mai mic fata de alte model asemanatoare, datorita clasei de energie A+ are si un consum redus de energie ceea ce se reflecta intr-o factura mai mica la energia electrica. Dispune de functii multiple ce sunt la indemana prin intermediul telecomenzii intuitive.

Opinie client:

L-am cumparat in vara lui 2013 pentru ca nu mai rezistam in casa desi am un apartament foarte racoros vara. Pe timpul verii si-a facut treaba foarte bine. Il am instalat in hol intre dormitorul mare si sufragerie dar aerul este suflat spre sufragerie care este deschisa cu bucataria si holul de la intrare in apartament. Il tineam la 23-24 de grade si racea foarte repede toate camerele.

Pro: Consum mic datorita invertorului, porneste lin fara caderi de tensiune, raceste repede, incalzeste bine, functii multiple si folositoare.

Contra: Am dat doar…