Design
Clasa energie
Specificatii
Pret
Nivel zgomot
User rating
Pros: Clasa A++ se traduce printr-un consum extrem de mic de energie. Pretul redus cu 400 lei il transforma in "best buy" la care adaugam si un nivel redus de zgomot.
Cons: Lipsa kit de instalare si a functiilor speciale.

Aparatele de aer conditionat Vortex (brand romanesc) sunt comercializate de mai bine de 10 ani pe piata romaneasca si cea din regiune. Clientii aleg Vortex in principal pentru pretul mic in raport cu ceea ce ofera aceste produse. Ca de exemplu, modelul Vortex VAI-A09ASF Inverter ce dispune de 9000 BTU si Inverter rezultand o clasa de consum A++, pe scurt un consum extrem de redus de energie.

Pretul acestui model este acum redus cu 400 de lei (Verifica pretul actualizat si oferta AICI).

Design

Aspectul unui aparat de aer conditionat nu este foarte important, insa totusi trebuie tinut cont macar de dimensiuniile acestuia si aici ma refer in special la unitatea interioara dar nu trebuie ignorat nici aspectul acesteia care ar trebui sa se potriveasca cu spatiul unde va fi amplasata. Micile finisaje pot face diferenta dintre un aer conditionat potrivit si unul mai putin potrivit unei incaperi.

Modelul in cauza are o unitatea interioara care cantareste doar 7 kg, masoara 80 cm lungime, 26,5 latime si 19,2 inaltime. Astfel este un model mai ingust, are colturi rotunjite, o dunga de 2-3 cm de culoare gri/negru pe orizontala, tot acolo este amplasat si afisajul LCD, iar deasupra acestuia logo-ul companiei.

Vortex-VAI-A09ASF-unitate-interioara

Specificatii tehnice

Cum am specificat si mai sus, avem de a face cu un model de 9000 BTU ce dispune de cea mai noua tehnologie Inverter datorita careia a obtinut clasa A++ pentru functia de racire si clasa A+ pentru cea de incalzire. Cu un astfel de consum si un astfel de pret cosnider ca este una dintre cele mai bune variante pentru cei ce au un buget redus. Modelul din pacate nu dispune de kit-ul de instalare insa acesta poate fi inclus in pretul instalarii care este mai mic fata de cel al unor aparate cu capacitati mai mari (recomand sa alegeti o firma autorizata pentru instalare).

Functiile tipice unui model de aer conditionat produs in 2015 sunt disponibile si la acest model (dezumidificare, auto-restart, ventilare). La fel si in cazul filtrului de aer anti-virusi, anti-praf si anti-microbi. Nivelul de zgomot produs la interior este de 52 dB, in limitele normale pentru un astfel de model.

Concluzii

Daca va ghidati in achizitia unui aparat de aer conditionat dupa un buget restrans, dar si dupa un consum redus de energie, Vortex VAI-A09ASF Inverter este cu siguranta la ora actuala cea mai buna varianta disponibila pe piata. Pe scurt, principalele sale atuuri sunt consumul mic de energie, pretul extrem de bun si zgomotul redus.

Acest aparat este la promotie AZI! Vezi pretul special AICI