Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Pretul redus foarte bun | Clasa A | Nivel zgomot redus | Kit de instalare
Cons: Lipsa functiilor

Trebuie sa recunosc faptul ca acest model de aaer conditionat este la ora actuala un BEST BUY in toata regula, iar cei de la eMAG ne mai demonstreaza inca odata ca nu degeaba au ajuns numarul 1 in ecommerce-ul din Romania oferind un pret “exagerat” de mic pentru AC-ul Vortex VAC-A12A1D. Un aparat de aer conditionat clasa A cu o capacitate de 12000 BTU la doar 979 lei cu tot cu kit-ul de instalare inclus, unde mai punem faptul ca are si transport gratuit pana in locuinta, garantie de livrare si 24 luni de garantie. E cea mai buna promotie de pe anul acesta pentru un aer conditionat fara nici un dubiu.

 Design

Modelele de la Vortex desi nu s-au numarat vreodata printre castigatorii la acest capitol va pot spune ca au avut dintotdeauna aparate de aer conditionat cu unitati interioare care arata de nota 4 din 5, deci destul de aspectuoase. Design-ul prezent pe acest aparat este ce-i drept unul mai vechi si stiu acest lucru datorita faptului ca au fost veri din anii trecuti cand vindeam si cateva sute de astfel de modele. Ceea ce cu siguranta atrage atentia la prima vedere este cu siguranta afisajul LCD rotund din centrul unitatii, un afisaj colorat frumos pentru a indica temperatura si setariile pe care le veti efectua din telecomanda. Deasupra acestuia se afla logo-ul companiei inscriptionat cu negru. Forma este una putin rotunjita, in tendinte as putea spune iar ca dimensiune avem 745 x 250 x 210, adica o dimensiune perfect normala pentru o astfel de unitate ce poate fi amplasata destul de lejer pe un hol sau deasupra tocului unei usi de la o incapere mai mare sau in functie de fiecare spatiu in parte, la recomandarea specialistilor ce-l vor monta.

Vortex VAC-A12A1D

Specificatii tehnice

Cum am specificat si la inceputul articolului, Vortex VAC-A12A1D este un aparat cu o capacitate de 12000 BTU, ceea ce face ca acesta sa fie perfect pentru un apartament cu doua camere sau un spatiu de birouri de marime medie ori un living mai mare al unei vile. Daca nu ma insel este si cel mai ieftin aparat de aer conditionat de 12000 BTU la ora actuala.

Nu este un model cu inverter, insa compenseaza la acest capitol cu clasa A de eficienta energetica atat pentru functia de incalzire cat si pentru cea racire, ceea ce inseamna un consum mai redus cu 20-25% fata de alte modele de aparat similare.

Un alt punct forte la care exceleaza acest model este oferit de zgomotul produs si spun acest lucru deoarece este extrem de silentios, doar 37 dB la unitatea interioara. Ca un exemplu un model cu inverter de 9000 BTU poate produce un nivel de zgomot de 63 dB, iar unul de 12000 BTU similar de pana la 69 dB, deci nu gresesc cu nimic cand spun ca este extrem de silentios si poate chiar neasteptat.

Ca si functii dispune de functia de ventilare a aerului de incapere, dispune de un filtru destul de bun (si lavabil) antibacterian, iar ceea ce este si mai important pentru multa lume, compresorul este unul japonez (Matsushita – companie producatoare de compresoare pentru aere conditionate si despre care puteti citi AICI mai multe detalii)

Un avantaj enorm pe care il ofera acest model fata de alte aparate este kit-ul de instalare (aproximativ 3 metri lungime) ce este inclus in cutia aparatului. Acest lucru va scuteste de 150-200 de lei la care adaugam si transportul gratuit pana in casa si reducerea de care beneficiaza in acest moment si am putea spuen ca veti cumpara un aparat de aer conditionat bun la jumatate de pret.

Concluzii si pareri

Este destul de clar ca daca sunteti in cautarea unui aer conditionat decent din toate punctele de vedere, Vortex VAC-A12A1D este cu siguranta ceea ce cautati, la doar 979 lei primiti un aer conditionat cu compresor japonez de clasa A, o capacitate de racire si incalzire de 12000 BTU si kit de instalare inclus. Consider ca este o oferta greu de refuzat in aceste conditii si ca ar trebui sa actionati acum sa nu pierdeti aceasta oferta imbatabila din partea eMAG.

Pareri clienti:

Am acest aparat de cateva luni si va pot spuen ca isi merita toti banii, nu am vrut ceva scump, dar nici ce e mai prost, iar aerul conditionat de la Vortex a fost exact ce am nevoie, consumul este acceptabil tinand cont ca l-am utilizat destul de mult si pentru incalzirea unui dormitor (bate de pe hol direct in camera, celelalte usi erau inchise – deh, asa e cand ai copii mici). Este foarte silentios, lucru ce imi place cel mai mult la el.

Pro: pretul, clar acest aspect m-a facut sa-l cumpar si nu regret. Nivel zgomot redus. Consum acceptabil

Contra: functii mai multe mi-as fi dorit, dar na ar trebui sa faca si ei ceva compromisuri sa scoata pretul asta