Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Pretul foarte bun | Kitul de instalare | Clasa A | Nivel zgomot redus
Cons: Aspect clasic, uracios | Lipsa functiilor suplimentare

Vortex, o companie din China a adus in urma cu aproximativ 8 ani de zile pentru prima data in Romania produse precum aparatele de aer conditionat, televizoare sau electrocasnice de bucatarie. La prima vedere si la auzul ca acestea sunt produse din China mai toata lumea a strambat oarecum din nas, insa acest lucru s-a schimbat radical in urmatoarii doi ani de zile cand oamenii au inceput sa inteleaga ca exista companii din China care stiu ce inseamna calitatea si isi respecta clientii, astfel chiar daca produsele lor au preturi mai mici asta nu inseamna automat ca sunt si mai proaste, iar ca sa garanteze acest lucru tin minte ca cei de la Vortex au ales sa ofere la acea vreme 5 ani de zile garantie la aparatele de aer conditionat, adica ceea ce nu a oferit nici o alta compani niciodata, in plus asigurau si instalarea gratuita. Tin minte ca in vara aceea in magazinul und elucram s-au vandut peste 300 de aparate de aer conditionat Vortex si va jur ca in urmatoarele 18 luni cat am mai lucrat nu am auzit sa se intoarca macar un client si sa spuna ca are nevoie de garantie sua ca e nesatisfacut de aparat, lucru pe care nu-l pot spune si despre alte aparate. Secretul celor de la Vortex a constat in compresor, insa despre acesta o s ava vorbesc un pic mai jos.

Aerul conditionat Vortex VAC-A09A1D este un model cu 9000 BTU, adica perfect pentru o garsoniera sau un spatiu de birou, iar pretul sau din acets moment ce include kitul de instalare si transport gratuit la domiciliu, este mai mic si cu 200 de lei, cee ce faca din acest model cel mai ieftin aparat de la eMAG.

Design

Tinand cont ca avem de a face cu un model de aer conditionat ieftin nu ne asteptam la prea multe lucruri la acest capitol, insa nici nu cred ca cineva va fi dezamagit, este clar ca odata ce un produs este ieftin compania producatoare a trebuit sa faca rabat la anumite aspecte, dar nu cred ca se poate spune despre Vortex VAC-A09A1D ca este un model urat poate cel mult ca este un model clasic, cu o carcasa de plastic alb, mai putin finisata si de o calitate medie, cu un afisaj LED montat chiar in mijlocul unitatii interioare si cu logo-ul companiei deasupra. Avantajul este ca unitatea interioara nu are dimensiuni foarte mari si poate fi amplasata si in locuri mai putin vizibile. Din partea mea primeste nota 3 din 5 la acest aspect, adica nici foarte rau, dar nici prea bine.

vortex

Specificatii tehnice

Ce este de retinut la acest model de 9000 BTU in primul si in primul rand este faptul ca tipul compresorului este rotativ si acesta este un model produs de compania japoneza Matsushita. Clasa de eficienta energetica este clasa A cu o putere consumata de 2650W pentru functia de incalzire si 2500W pentru functia de racire. Consumul fata de aparatele standard din anii anteriori (2008-2012) este mai mic cu pana la 25% ceea ce inseamna ca este potrivit chiar si unei garsoniera, nu doar spatiilor de birouri.

Zgomotul pe care il produce este de asemenea un avantaj pentru ca in spatiile mici orice zgomot in plus poate deveni la un moment dat enervant si sacaitor, astfel acest model produce un maxim de 38 dB la interior si 50 dB la exterior, am putea compara oarecum cu un frigider normal, ceea ce inseamna chiar destul de putin, uneori insesizabil, dar depinde normal si de diferenta de temperatura caruia trebuie sa-i faca fata, ca de ex. una e sa raceasca de la 41 de grade la 24 si alta de la doar 32 de grade la 24.

Concluzii si pareri

Un model extrem de interesant ce merita luat in considerare atunci cand cautati un aparat de aer conditionat pentru o garsoniera sau un spatiu de birou. Este foarte ieftin acum, dispune de kit de instalare inclus, transport gratuit, clasa de eficienta energetica A si nivel de zgomot redus, practic avantajele echilibreaza si depasesc alocuri micile dezavantaje.

Pareri clienti:

Am cumparat acest aparat la sfatul unui amic care se pricepe la aere conditionate. E drept ca nu arat spectaculos, dar isi face treaba si consumul din cate am vazut pana acum este rezonabil. Zgomotul este redus, aproape ca nici nu ii dai de seama mai ales daca stai intr-o garsoniera unde mai tot timpul este pornit un tv, un frigider si un calculator. Pentru mine e aproape perfect, mi-as fi dorit si cateva functii in plus, dar la acesti bani nu cred ca pot ridica pretentii de acest gen.