Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Probabil cel mai mare plus pe care il detine aparatul de aer conditionat Vortex VAC-A09A1 este pretul sau foarte mic in comparatie cu ceea ce ofera. Calitatea produselor Vortex este una destul de buna si acest lucru o garantez eu care de-alungul anilor am detinut mai multe produse marca Vortex. Clasa de energie este A si in consecinta aparatul are un consum redus de energie, iar instalarea sa chiar daca trebuie platita separat are un pret foarte bun si este cu tot cu kit-ul figorific necesar.
Cons: La minusuri pot trece faptul ca nu are functii supliemnatare in afara celor standard si ca nivelul de zgomot produs de unitatea interioara este unul un pic cam mare dar in media celorlalte.

In cazul in care esti in cautarea unui aparat de aer conditionat ieftin si bun ca si in cazul meu de altfel, atunci cred ca Vortex VAC-109A1 iti va fi pe plac. Acest model de aer conditionat are o putere de 9.000 BTU, deci poate raci o suprafata cuprinsa intre 10 si 30 de mp. Poate ati auzit ca aerele conditionate de 9.000 BTU sunt destinate incaperilor de pana in 20 mp, dar acest lucru este intotdeauna adevarat pentru ca suprafata pe care o poate raci un aer conditionat depinde de foarte multi factori, iar primul dintre ei este fara indoiala clima zonei in care locuiti. In cazul in care locuinti la munte sau intr-o zona unde verile nu sunt tocmai caniculare si doriti un aer conditionat pentru momentele rare cand temperatura de afara devine insuportabila atunci acest model de parat poate deservi chiar si un partament mai mic cu doua camere mai ales daca incercati sa dirijati aerul rece catre incaperile unde vreti sa fie o temperatura optima inchizand usile de la baie, bucatarie sau domritor, in functie de caz. In schimb, daca locuinta dvs. se afla intr-o zona predispusa temperaturilor mari pe timpul verii cu siguranta acest tip de aparat nu poate raci mai mult de doua incaperi (o garsoniera cu o camera si o bucatarie). Depinde si de faptul daca locuiti la casa sau la bloc, daca aveti izolatie sau nu, daca stati la casa cu ce aveti casa invelita si multe alte aspecte, dar in general acest tip de aparat este predestinat pentru a raci o camera mai mare sau doua incaperi mai mici. Pretul sau in momentul de fata este de doar UdNYGHM6fqa8yw6zHLWfMvfU7BAaEaSPBo5V9N5hgr85YqQLF8zz45WC2b8uzjwJcmMtb7jWtNuWzilBYwZ1M43TbKJZ3OqNkyoDljaHYcPdLEXtel19I8YU=. Montarea aparatului nu este inclusa in pret dar nici nu are un pret foarte mare () mai ales ca acest tip de instalare ieftina include si kit-ul standard de instalare ce presupune traseu frigorific, furtune de scurgere, stecher si banda.

Design

Cum la acest pret multa lume se asteapta la un produs cu un design nu tocmai frumos, zic ca cei de la Vortex ne intampina cu o mica surpriza pentru ca acest model nu este unul cu aspect urat ba din contra pot spune ca imi place. Cand se discuta despre aspectul unui aer conditionat cu siguranta 99% din discutii sunt despre unitatea interioara pentru ca ea este cea care va fi suspendata undeva prin locuinta (de obicei pe hol sau in living). Unitatea interioara a lui Vortex VAC-109A1 are un aspect putin elegant, cu linii ce traseaza o forma putin rotunjita. Logol-ul companiei producatoare este pus in centru, iar sub el sub o forma rotunda se afla afisajul care indica temperatura camerei. Culoarea este alba si alocuri se intrevede un pic de gri deschis care contureaza foarte frumos acest model.

aer_vortex_vac

Specificatii tehnice

Fiind un aer conditionat ieftin este destul de clar ca nu ne putem astepta la prea multe dotari si functii de la acesta, insa cei de la Vortex nu gandit acest aparat ca pe unul de care sa te descotorosesti dupa doar 2-3 ani asa ca au ales un compresor de calitate pentru ca VAC-A09A1 sa fie un aparat care sa aibe o durata de viata de minim 5 ani. Puterea sa pentru racire si incalzire este de 9.000 BTU, iar consumul de energie esteul unul redus fiind catalogat in clasa A de energie. Zgomotul pe care il produce este unul acceptabil, unitatea interioara produce pana la 38 dB maxim, iar ceat exterioara pana la 50 dB, deci se incadreaz ain limitele unui aer conditionat silentios.

gRmkuSmMaer6K3Ws4vPEo5NABrYt8yWRwnbvPhVAkgbnNIv1sh9KKbK3I+Zor8=

Concluzii si pareri

In concluzie pot spune ca personal cred ca acest model de aparat mi s-ar potrivi de minune deoarece locuiesc intr-o garsoniera cu o suprafata de 28 mp, iar amplasarea unui astfel de aparat pe hol mi-ar aduce o surpriza placuta pentru vara ce urmeaza. Clasa de energie A, pretul mic care il are si pretul la fel de mic al instalarii ce include si kit-ul frogorific fac din acest model candidatul numarul 1 pana acum pentru mine.

UFemapk+VrTZk=