Design
Specificatii
Procesare
Pret
Pareri
User rating
Pros: Un laptop cu aspect premium, finisaje de calitate, specificatii de top, ruleaza fluent. Nota mea pentru el este 9/10.
Cons: Se putea pune un SSD de un 128GB.

Cei de la Toshiba se claseaza printre cei mai mari producatori de laptop-uri de calitate din lume, iar drept sa fiu ultimele lor modele au fost chiar unele interesante care merita atentia noastra. Daca esti genul de persoana care considera portabilitatea extrem de importanta iar un desktop PC pentru tine nu este o solutie, atunci ar trebui sa fii atent la modelul Satelite P50-C-10G de la Toshiba, un laptop bun pe toate partile. Ai nevoie de un laptop de gaming? Sau de un workstation care sa nu te lase la greu? Raspunsul acestor intrebari se pot regasi in modelul Toshiba Satelite P50-C-10G.

Laptop-ul are un procesor i7 din generatia a 5-a, mai exact i7-5500U si o frecventa de 2.40 GHz care se duce pana in 3.00 GHz cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost de la Intel. Memoria cache este de 4096 KB iar procesorul grafic intern este Intel HD Graphics 5500. Display-ul este unul destul de impunator, avand o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, ceea ce inseamna ca este un ecran Full HD, mai exact Full HD LCD LED si IPS de 15.6 inch. Trecem mai departe la memoria RAM. Acest laptop de la Toshiba are o memorie RAM de 8 GB de tip DDR3, iar partea cea mai buna este ca laptop-ul are 2 sloturi, dar doar unul din ele este ocupat de o singura placuta de 8GB, ceea ce face upgrade-ul la 16 GB extrem de usor si chiar recomandat pe parcurs, atunci cand aveti nevoie de ceva mai mult. Frecventa este de 1600 MHz, deci indicat este sa gasiti o a doua placuta identica pentru a nu avea probleme.

Satellite_P50C_lifestyle_t7715

Toshiba P50-C-10G are 2 spatii de stocare, un hard disk normal de 1 TB cu o viteza de rotatie de 5400 rpm si un SSHD de 8 GB destinat pentru cache, ceea ce o sa va faca laptop-ul putin mai rapid, dar nu la fel de rapid cum l-ar face un SSD. Totusi, puteti face acest upgrade daca simtiti nevoie destul de usor, pentru ca aveti si o unitate de citire/scriere, mai exact un DVD RW, pe care il puteti inlocui cu un SSD. Un alt mare avantaj al acestui model este placa video dedicata, care este una destul de buna pentru marea majoritate a jocurilor lansate in ultimul timp, chiar daca nu vor rula absolut toate pe optiuni maxime. Totusi, placa video nVidia GeFore 930M, care are o capacitate de 2 GB DDR3 va permite sa va jucati diverse titluri.

In concluzie, daca doriti un laptop care in acelasi timp este si un workstation, dar si un dispozitiv pe care va puteti juca si in acelasi timp relaxa, modelul Toshiba P50-C-10G ar trebui sa fie pe lista dumneavoastra cu siguranta. Are specificatii de top si un ecran impresionat cu un display IPS.