Design
Dotari
Pret
Imagine
Conectivitate
User rating
Pros: + display 2013, imagine HD, design placut, tunere digitale, port USB 2.0 si HDMI, pret redus foarte bun
Cons: - plasticul de calitate slaba, culoare lucioasa care atrage praful si amprentele

Orion T-19D-LEDOrion este o companie producatoare de electronice care a ajuns de ceva timp pe piata noastra si se mentine intr-un mod frumos, principalul atu al acestei companii este fara indoiala pretul mic pe care il practica la majoritatea produselor comercializate. Acest pret mic practicat colaborat cu calitatea media a produselor a dus la un raport calitate/pret excelent pentru cei care nu vor sa investeasca foarte multi bani in produse electronice ci au nevoie de unele de calitate medie care sa le satisfaca cerintele elementare.

Cum am spus si in celelalte articole, sunt in cautarea unui televizor pentru parintii mei care isi dorecs un nou tv in bucatarie (incaperea unde isi petrec majoritatea timpului) dupa ce vechiul televizor s-a stricat pentru a 3-a oara si nu mai au de gand sa-l repare.

Dupa ce am vazut un tv asemenator de la Orion, tot  LED HD, insa cu o diagonala mai mica si unul similar cu acesta produs de compania japoneza Akai, am dat si peste modelul Orion T-19D-LED, un model care nu se diferentiaza prea mult de cel cu diagonala de 16″, insa sunt cateva caracteristici ce merita precizate si p ecare o sa le dezvolt in randurile de mai jos.

Primul lucru care se observa la un tv este aspectul, iar modelul in cauza arata un pic mai bine decat varianta sa mai mica de 16″, in primul rand suportul este mai mare putin, dar pozitionat mai jos, deci display-ul nu este ridicat precum un monitor ci arata mai mult a televizor, rama este finisata mai frumos, nu am sesizat vreo diferente notabila la grosimea ei, materialele sunt aceleasi, un plastic negru lucios care atrage privirea (insa si amprentele), iar butonul de on/off este pozitionat acum pe centru si nu in lateral-dreapta.

La capitolul imagine, Orion T-19D-LED dispune de un display ce utilizeaza tehnologie LED, este produs in 2013, ofera o rezolutie HD, o luminozitate de 400 cd/mp si un timp de raspuns de 5 ms.

Un aspect foarte important pe care il iau in calcul este prezenta tunerelor DVB-C/T , dar si a player-ului multimedia integrat cu ajutorul Orion T-19D-LED-2caruia se pot reda fisiere video direct de pe stick-ul de memorie sau HDD-ul extern. Daca am ajuns involuntar la capitolul conectivitate o sa precizez ca pe langa prezenta portului USB 2.0 despre care banuiesc ca v-ati dat deja seama tv-ul mai vine dotat si cu un port HDMI, dar si intrari pentru scart, PC si d-sub.

Faptul ca dispune de teletext este si acest lucru un plus chiar daca stiu ca nu mai este utilizat de foarte multa lume va asigur ca tatal meu l-ar utiliza pentru ca s-a obisnuit cu el si cum nu se pricepe sa umble la un PC e de ajutor telextul cand vrea sa afle cate ceva.

In concluzie pot spune ca sunt mai multe lucruri care ma atrag la acest model de tv si fac ca balanta sa incline inspre el, in priumul rand faptul ca este de tip LED HD, ca dispune de un aspect frumos, simplu si elegant, de faptul ca are tunere digitale integrate, dar si porturile USB si HDMI care sunt in zilele noastre un “must” indiferent de varsta utilizatorului.