Design
Consum
Specificatii
Functii
Siguranta
User rating
Pros: Baza ergonomica - fara fir | Putere de 2400W | Usor de manevrat | Functii multiple | Pret redus
Cons: Zgomotul facut de semnalul pentru reincarcare

Cred ca cu totii am auzit de Tefal, liderul pietii de tigai in Romania si in alte tari europene, dar Tefal nu exceleaza doar la acest capitol ci si la fiare de calcat unde se bate cu Philips si Bosch pentru suprematie, insa in momentul de fata este lider incontestabil.

Daca credeti ca este momentul sa va schimbati fierul de calcat va recomand un model de la Tefal, mai exact Tefal FreeMove FV9910. De ce? Simplu, pentru ca este un fier de calcat ce incoporeaza cele mai noi tehnologii si pentru ca are in acest moment un pret excelent: .

Design

Tefal s-au intrecut pe ei insisi de multe ori in materi de design, iar in cazul lui FV9910 noutatea absoluta de care beneficiaza la capitolul acesta este suportul fierului de calcat pentru ca fierul sa nu mai fie conectat cu fir direct la priza, cu alte cuvinte suportul este conectat prin cablu, fierul de calcat functioneaza fara fir. O tehnologie noua ce face ca fierul sa fie mai usor ca si greutate si mai usor de manevrat. De acum nu trebuie sa va mai faceti griji ca va incurca cablul sau ca trebuie sa trageti de el sau ca nu ajunge la masa de calacat, etc. Toate aceste probleme dispar daca optati pentru Tefal FreeMove FV9910.

tefal-freemove-fv9910

Specificatii tehnice

Cel mai important aspect la un fier de calcat este cu siguranta puterea de care dispune, iar Tefal FV9910 exceleaza la acest capitol cu cei 2400W, iar faptul ca nu dispune de cablu nu ii reduce absolut deloc puterea, cei de la Tefal au tinut sa-i asigura pe clienti ca acest lucru este cat se poate de adevarat astfel ca au cerut o expertiza tehnica in aceasta privinta la un laborator indepedenet, rezultatele dovedind cele spuse de Tefal, pueterea ramane aceeasi ca si la un fier de calcat cu fir.

Talpa este la fel de importanta in opinia oricarui client, iar dupa cum probabil stiti Tefal exceleaza si la acest capitol datorita tehnologiilor avansate pe care la introduce an dupa an in produsele sale. Talpa acestui model de fier de calcat este de tip Ultragliss, astfel fierul aluneca extrem de usor pe orice tip de matrial facand ca procesul de calcare sa devina unul din ce in ce mai placut. Forma talpii asigura o buna calcare atat camasilor barbatesti cat si a rochiilor indiferent de materialul din care sunt confectionate.

fier de calcat tefal

Ca si functii suplimentare, tefal FV9910 dispune de:

  • sistem dublu anti-scurgere
  • baza ergonomica ce atentioneaza in momentul in care fierul trebuie reincarcat
  • abur variabil de pana la 35 mg/minut
  • sistem anticalcar
  • functie de pulverizare
  • anti-picurare
  • auto-curatare

Concluzie si pareri

Fierul de calcat Tefal FreeMove FV9910 este unul dintre cele mai bun de pe piata la ora actuala. Il recomand datorita faptului ca vine cu tehnologii noi, este usor de manevrat datorita lipsei cablului, are o putere foarte mare si dispune de o talpa Ultragliss excelenta + alte cateva functii extrem de utile. Pretul redus este un avantaj enorm in conditiile date.

Pareri clienti:

Il utilizez deja de mult timp. Calcatul e mult mai placut si mai rapid, insa pentru un confort sporit va recomand o masa de calcat mai mare, cu o latime de minim 40 cm, avand in vedere ca statia de incarcare se prinde pe masa. Are doua butoane de eliberare a aburului, unul pentru abur continu si unul pentru cazurile in care aveti nevoie de mai mult abur; ambele butoane pozitionate ergonomic. Daca ar fi sa aleg din nou nu as ezita, daca e sa se defecteze cu siguranta imi iau unul la fel.
Pro: – fara fir, datorita acestui fapt poti calca fara nici o grija cabul nu te va mai incurca;
– varful putin mai ascutit decat la restul fiarelor de calcat, ceea ce va permite sa abordati mai usor locurile mai dificile si totodata sa obtineti rezultate mai bune;
– are sunet de avertizare atunci cand expira cele 30 de secunde, dar nu va faceti giji, puteti calca in continuare linistiti deoarece talpa se raceste destul de greu si odata pus in incarcator pana va aranjati camasa pe masa de calcat e incalzit din nou la temperatura optima.
– are toate functiile unui fier de calcat normal
– materiale de buna calitate, nu da senzatia de ieftin
– aburul este puternic
– usor de utilizat
– ergonomic
– control al aburului on/off in timp ce calcatti fara sa luai mana de pe maner
Contra: – pentru eliberarea continua a aburului trebuie sa tineti apasat butonul de sub maner, insa dupa ce va obisnuiti nu mai este o problema