Design
Functii
Specificatii
Pret
Pareri
User rating
Pros: Imagine clara, design modern, sunet impecabil, inregistrare USB, slot CI+, rezolutie FHD. Un TV perfect pentru o camera mica/bucatarie.
Cons: Nu am gasit.

Salutare si bine te-am gasit cu un nou review in categoria televizoarelor. Iar azi doresc sa-ti prezint probabil cel mai ieftin TV LED cu rezolutie FHD. Da da, ai citi bine, rezolutie FullHD. Modelul de azi este un TX-55CX400E ce face parte din seria AQUOS de la Sharp.

Fiind un TV destinat persoanelor cu un buget redus, nu are implementat ceva tehnologii extraordinare sau sofisticate, insa sa vedem totusi ce avem de-a face. TX-55CX400E este LED TV Simplu, cu un design acceptabil. Acesta nu este un SMART TV, insa are integrat in el un player multimedia, ce permite redarea filmelor, melodiilor, si a imaginilor direct pe TV, fara a fi necesara un player extern.
Diagonala ecranului este de 55 cm si suporta o rezolutie maxima de 1920 x 1080 pixeli. Luminozitatea este de 250 cd/m², ceea ce este mai mult decat decent pentru dimensiunea sa. Iar contrastul dinamic este de 100000:1. Sunetul este ajutat de un sistem NICAM/A2 cu o putere de 2 x 3 W. Destul de decent, insa pentru o calitate sonora mai buna recomand un sistem de boxe minim 2.1.

Sharp-LC-22CFE4000E
La partea de conectivitate TX-55CX400E dispune de 1 x SCART, 1 x VideoComposite, 1 x USB 2.0 si 2 x HDMI. Ceea ce este remarcabil este consumul de energie, ce insumeaza un total de 20 W. Pot sa spun ca este unul dintre cele mai economice TV-uri.
Acum sa trecem putin si la calitatea imaginii. Avand o rezolutie FHD, SHARP TX-55CX400E poate reda imagini cat se poate de decente. Ceea ce pentru un LED TV Buget nu prea se intampla. Dar Sharp reuseste sa ne surprinda cu culori destul de vii, si imagini destul de clare. Evident acesta nu poate fi comparat cu cele din gama Smart, insa pentru un simplu televizor este mai mult decat suficient.
In concluzie SHARP TX-55CX400E este un LED TV cu rezolutie FHD, destul de buna, sau chiar foarte buna in categoria sa de pret. Avand un player multimedia incorporat poate fi un partener bun in serie de filme pentru familie sau prieteni.

La partea de design se putea lucra un pic mai mult, insa la pretul pe care il are, nu vreau sa comentez nimic. Iar sunetul este decent, insa dupa cum am spus si anterior, pentru a imbunatati se poate opta pentru un sistem 2.1, care si ele sunt destul de ieftine in ziua de azi.
Iti multumesc ca ai fost alaturi de mine si azi. Am sa te rog sa lasi un comentariu cu parerea ta legat de acest produs. Te salut si ne vedem intr-o editie urmatoare.