Design
Dotari
Pret
Nivel zgomot
Functii
User rating
Pros: Plusurile pe care acest model produs de Sharp le are la capitolul design, dar si la specificatiile tehnice datorita tehnologiei inverter ce ii ofera un consum extrem de redus.
Cons: Nu dispune de functii suplimentare si acest lucru ar putea fi un mare minus in ziua de azi, ramane de vazut.

Oricat de mult am vrea sa credem ca vara e pe trecute si ca in curand toamna ne va dobora cu temperaturi mici se pare ca nu va fi deloc asa pentru ca se anunta la rubrica meteo o vreme contrar fat ade ceea ce gandim noi. Ca de exemplu in zilele ce urmeaza s-a anuntat cod galben de canicula in vestul si in sud-vestul Romaniei. Cod galben de canicula insemna de obicei temperaturi peste 35 de grade Celsius, deci foarte cald pentru aceasta perioada. Lucrurile se pare ca nu se vor opri aici si ca vor continua, codul galben e foarte probabil sa se extinda si in centrul, dar si in estul tarii. In plus, luna septembrie va fi si ea foarte calduroasa cu temperaturi neobisnuite pentru acea perioada (de pana la 32 de grade Celsius). Cica abia in luna octombrie temperaturile vor cobora si vor atinge pragul normal, dar pana atunci mai este mult, iar cei care nu v-ati achizitionat un aparat de aer conditionat cred ca acum este momentul oportun sa o faceti deoarece veto gasi din ce in ce mai multe oferte extrem de tenante cum este si cea pentru aparatul de aer conditionat cu inverter Sharp AY-Z9PSR. La achizitia acestui aparat veti primi in valoare de 298 lei.

Design

Este foarte adevarat ca nu am mai vazut un produs Sharp de foarte mult timp, acum nu stiu exact cum se pozitioneaza pe piata mondiala, dar cert e ca la noi in Romania nu prea sunt prezenti desi in trecut isi construisera un brand destul de cunoscut la noi in tara.

Unitatea exterioara arata mai mult sau mai putin ca majoritatea unitatilor exterioare, in schimb cea interioara are un design mai aparte. Personal nu am mai vazut la nici un alt model de aer conditionat un asemenea design. Splitul este situat in partea inferioara, este destul de lat fata de alte splituri, in dreapta sa este amplasat afisajul, dar nu aceste lucruri fac din acest model unul cu un aspect interesant ci faptul ca partea superioara a unitatii este mai mare decat cea inferioara si este iesita in afara un pic. O dunga de culoare gri deschis de vreo 3 cm grosime strabate intreaga unitate amplificand aspectul de unitate robusta, insa aceasta este si eleganta datorita liniilor curbate si a finisajelor de inalta clasa pe care le detine.

In concluzi e pot spune ca acest model de aparat este unul frumos si modern ce se potriveste oricarui tip de locuinta.

sharp_ui

Specificatiile tehnice

Acest model de aparat este dotat cu o capacitate de 9.000 BTU, in fapt sunt 8.871 atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire. Suprafata pentru care este recomandat acest model cu o asemenea capacitate este cuprinsa intre 15 si 30 de mp, insa trebuie sa tineti cont de mai multi factori precum este izolarea termica a spatiului in care amplastai aerul (cu cat aceasta este mai buna, cu atat aparatul poate face fata unei suprafete mai mari, etc.). Datorita faptului ca este dotat cu tehnologia inverter ce a revolutionat industria de aere conditionate, Sharp AY-Z9PSR are un consum de energie foarte mic, lucru ce a dus si la obtinerea unei clase de energie cu care se poate mandri, clasa A+ pentru ambele functii mai sus amintite.

ay-x12psr1g

Un plus destul de mare il primeste acest model si la capitolul garantie deoarece este un aparat produs de japonezi el are 36 de luni garantie, o perioada destul de mare si cu mult mai mare fata de cea pe care o ofera alti producatori.

Din pacate nu include si instalarea insa aceasta poate fi achizitionata impreuna cu aparatul la un pret promotional de doar 299 lei ().

Concluzii si pareri

Sharp AY-Z9PSR este un aparat de aer conditionat simplu, dar extrem de eficient. Spun despre el ca este simplu datorita faptului ca nu dispune de functii suplimentare foarte multe, iar in afara tehnologiei inverter, a clasei A+, a telecomenzii si a design-ului elegant, nu sunt prea multe de vorbit in legatura cu el.

Nu trebuie sa uitati si de faptul ca acest model este la promotie in perioada aceasta, iar la achizitia lui veti primi CADOU un Espressor Cremesso in valoare de 298 lei.