Design
Procesor
Specificatii
Pret
Pareri
User rating
Pros: Un sistem PC ce poate fi numit si pentru gaming. Nu dispune de cele mai noi componente, insa nici pretul sau nu este foarte mare. Raport calitate/pret este ok, procesorul duce mai mult, insa memorie RAM de doar 8GB il incetineste (recomand upgrade la 16GB). Placa video este ok pentru gaming de nivel mediu.
Cons: Memoria RAM este atat de ieftina incat nu inteleg de ce nu are macar 12GB instalati.

Fie ca esti un gamer inrait sau lucrezi foarte mult de acasa, ai nevoie de un sistem desktop care sa iti satisfaca toata nevoile. De multe ori un calculator de gaming poate fi si un bun workstation, deci poti impusca doua pasari dintr-o lovitura. Bineinteles, depinde de activitatea principala pe care o vei face pe acest PC, dar cu siguranta o sa ai nevoie de un procesor puternic, cel putin 8 GB de memoria RAM, o placa video dedicata cat mai buna pentru jocuri noi si jocuri care vor avea sa se lanseze si bineinteles ca ai nevoie de spatiu de stocare. Acum, poti alege un SSD care o sa iti faca sistemul sper rapid sau un simplu hard-disk care iti va incetini calculatorul dar cu siguranta o sa intre in buget.

Un sistem desktop foarte bun este Serioux Force V5, care este destinat in principal gamerilor, dar cum am spus poate fi si un bun workstation daca esti un programator sau daca lucrezi cu video rendering, poate chiar si editare foto intr-o oarecare masura. Serioux Force V5 vine cu un procesor puternic de generatia a 4-a, mai exact un Intel Core i7-4790 care are o frecventa de 3.60 GHz care ajunge pana la 4.00 GHz prin tehnologia Intel Turbo Boost. Are 4 nuclee si cache-ul este de 8192 KB. Bineinteles, placa video integrata este Intel HD Graphics 4600. Memoria RAM este de 8 GB de tip DDR3 iar partea cea mai buna este ca kit-ul este Single Channel, deci doar un slot este ocupat din cele 2 disponibile, ceea ce face foarte usor un upgrade la 16 GB al memoriei. Tot ce va trebuie este o alta placuta identica de 8 GB RAM.

SERIOUX

Un lucru important pentru gameri este placa video, iar acest sitem are o placa video dedicata foarte buna, mai exact ASUS nVidia GeForce GTX 750 OC, o placa foarte buna care are deja overclocking dar asta nu inseamna ca nu o sa puteti sa incercati sa o faceti si mai buna. Totusi, daca nu aveti cunostinte in acest domeniu, cel mai bine ar fi sa lasati placa asa cum este ea. Capacitatea memoriei placii este de 1024 MB si este o placa de tip GDDR5 care vine cu diverse tehnologii precum PhysX sau GPU Boost.

Daca ai nevoie de un sistem desktop bun din punct de vedere calita-te pret, atunci cu siguranta trebuie sa iei in considerare Serioux Force V5. Are un procesor foarte bun in Intel Core i7-4790, 8 GB memorie RAM, ASUS nVidia GeForce GTX 750 OC ca si placa video si un HDD de 1 TB cu 7200 de rotatii pe minut.