Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Avantajele oferite de seria Jungfrau sunt evidente si incontestabile. Primul dintre ele este inverter-ul, iar urmatorul clasa de energie A. Urmatorul avantaj este ductia Wi-Fi control cu ajutorul careia veti putea controla de oriunde aparatul si un al patrulea mare avantaj este dat de numeroasele functii inteligente pe care le are.
Cons: Dezavanatajul major este pretul destul de piperat, dar daca este sa ne gandim ca este unul dintre cele mai bune aparate de pe piata si ca este produs de Samsung, iar magazinul ofera cadou instalarea si transportul la domiciliu este gratuit, atunci lucrurile se mai indreapta un pic.

Aparatele de aer conditionat din seria Jungfrau sunt printre cele mai cautate si apreciate in acest an. Principalele avantaje pe care le ofera aceste aparate tin de confortul utilizatorului, de facilitatiile si functiile moderne pe care le ofera si nu in ultimul rand de tehnologia Inverter care a reusit sa schimbe radical opinia potentialilor clienti despre consumul aparatelor de aer conditionat.

Cei de la Samsung au fost intotdeauna cu un pas in fata indiferent de industria in care au ales sa activeze si indiferent de produsele pe care le comercializeaza. Aparatele de aer conditionat Samsung Jungfrau sunt catalogate drept cele mai bune la ora actuala datorita faptului ca au reusit sa combina un look modern cu facilitati moderne intr-un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 18.000 BTU ce se vinde la ora actuala cu un pret de 4.699 lei (verifica aici pretul actualizat). ATENTIE! In momentul redactarii acestui articol, Samsung Jungfrau-P AR18YAWT are inclus in pret transportul la domiciliu si instalarea standard. Aceste servicii nu au fost intotdeauna incluse si nu vor fi oferite prea mult timp de acum inainte. Aceasta este o oferta promotionala cu titlu de CADOU!

 Design

Seria Jungfrau se deosebeste de alte aparate de aer conditionat la capitolul design datorita stilului modern adoptat si desi modelul despre care am ales sa discut astazi nu combinatia unica de culori (negru cu violet) prezenta pe alte modele din serie ci este de culoare alba, el tot are trasate liniile de design specifice seriei Jungfrau.

Primul lucru dupa care poti distinge un aparat de aer conditionat din seria Jungfrau este oferit de forma sa particulara. Unitatea interioara este mai lunga in partea de sus si mai ingusta in partea de jos oferind un aspect de unic. Laturile sunt un pic proeminente si rotunjite intr-un mod aparte cu finisaje de calitate. Materialul utilizat la construirea carcasei este un plastic premium ce ofera rezistenta si un look aparte datorita aspectului sau fin.

Logo-ul Samsung este pozitionat ca si la celelalte modele in zona centrala si este de culoare gri deschis.

samsung_jungfrau-p ar18

Specificatii tehnice

Capacitatea acestui model de aparat este de 18.000 BTU atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire. Datorita inverter-ului consumul sau de energie este mult mai redus fata de un aparat cu aceeas capacitate care nu are inverter, astfel aparatului Samsung Jungfrau-P AR18YAWT i s-a oferit clasa de energie A, o clasa ce reflecta un consum de energie cu pana la 50% mai mic fata de alte aparate similare.

Multa lumea este ingrijorata de faptul ca un aparat de aer conditionat le-ar putea dauna membrilor familiei si acets lucru este perfect adevarat numai ca acest lucru se poate intampla doar daca utilizati aparate de aer conditionat ieftine ce nu dispun de filtre speciale pentru aer, filtre precum este si S-Plasma Ion disponibil pe aparatele de aer conditionat marca Samsung. Acest tip de filtru are implementat si un sistem de imbunatatire a calitatii aerului, acest sistem poarta numele de Virus Doctor si dupa cum ne sugereaza chiar numele sau, el are ca scop identificarea si eliminarea virusilor din aer si praf, a bacteriilor si a alergenilor oferind locuintei un aer proaspat si curat.

samsung_jungfrau_p_ar18yawt

Functiile cele mai importante de care dispune acest model sunt urmatoarele:

  • Functia de ventilare 3D – o functie care ajuta la distribuirea in mod uniform a fluxului de aer, atat din lateral cat si din fata de unde aerul se va indrepta la 90 de grade fata de podea urmand ca apoi sa fie redistribuit in intreaga incapere
  • Dezumidificare – o functie din ce in ce mai intalnita la noile aparate de aer conditionat si acest lucru se datoreaza faptului ca in orice locuinta exista vapori de apa care daca locuinta nu este aerisita in mod traditional tinand geamurile deschise ei vor ramane inauntru si vor crea o atmsofera inabusitoare. Cu ajutorul acestei functii nu va mai trebui sa va faceti griji din cauza vaporilor de apa.
  • Timer – functia care permite utilizatorului sa seteze o anumita ora la care aparatul sa porneasca sau sa se opreasca
  • Wi-Fi Control – functia care face din acest aparat unul dintre cele mai dorite. Cu ajutorul acestei functii veti putea controla aparatul de la distanta si cand spun de la distanta ma refer de la o distanta de sute de km pentru ca il veti putea seta cu ajutorul unui smartphone sau a unui laptop. Il veti putea opri in cazul in care il uitati pornit, il puteti porni atunci cand sunteti pe drum si considerati ca aveti nevoie de o locuinta racoroasa cand ajungeti acasa, etc.
  • Mod silentios – pentru ca exista si momente in care nu veti dori sa auziti nici un zgomot in locuinta, fie ca vreti sa va odihniti dupa-amiaza, fia ca aveti ceva de lucru acasa si vreti sa va concentrati
  • Mod turbo – acest mod cred ca il veti utiliza atunci cand uitati sa setati sau sa porniti aparatul la o anumita ora si cand intrati in locuinta caldura va doboara. Cu modul turbo aparatul va raci intr-un mod mult mai rapid incaperea

samsungA_C_-wifi

Concluzii si pareri

Daca as fi in cautarea unui aparat de aer conditionat modern cu o capacitate de 18.000 BTU capabil sa raceasca o suprafata de aproximativ 50-75 de mp cu siguranta as lua in calcul acest model chiar daca la prima privire poate parea un pic cam piperat ca pret. Trebuie tinut inca odata cont de serviciile oferite cu totlu gratuit si cadou cum e transportul gratuit si instalarea standard oferita cadou, dar si de faptul ca acest mode de aer conditionat este unul dintre cele mai bune de pe piata si in plus este foarte rentabil din punct de vedere economic si aici ma refer pe termen lung datorita inverterului si a clasei de energie A de care dispune.