Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Design modern - aspect perla | Functia SMART control | Functii speciale multiple | Filtru foarte bun anti alergii
Cons: Nivel de zgomot un pic prea ridicat, clasa de energie doar A - au aparut si alte modele intre timp cu A+

Un aparat de aer conditionat din seria Jungfray-P lansata in 2013 ca urmare a noilor directive UE cu privire la reducerea consumului de energie electrica. O serie de aparate ce au adus ca noutati principale tehnologia Inverter si un aspect modern cu functii de tip SMART ceea ce a fost o premiera la acea vrema si datorita carora aceste modele de aere conditionate au devenit cele mai vandute aparate de aer conditionat din zona premium.

Pretul lui Samsung Jungfrau-P AR09YAWT Inverter nu este unul modic, insa caracterizeaza calitatiile de aparat premium si daca tinem cont ca in anumite momente pretul acestuia este redus ori aparatul clientul primeste cadou instalarea, atunci am putea spune ca este cel mai ieftin aparat de aer conditionat premium.

Design

Cum am precizat si la inceputul articolului, designerii Samsung au gasit “reteta” perfecta pentru un aparat de aer conditionat premium fara a iesi din tipar, un lucru destul de greu de realizat din punctul meu de vedere si de aceea au toata stima mea pentru acets lucru. Ceea ce imi place personal cel mai mult si mai mult la acest model este nuanta de alb perlat al unitatii interioare. O nuanta ce respecta statutul de aparat premium sau mai bine zis, de “perla” aparatelor de aer conditionat.

Un aspect modern, linii trasate maiestuos si colturile rotunjite (un pic cam mult pentru gusturile mele, insa aceasta fost trendul pe care a mers Samsung la majoritatea produselor din generatia 2013 – uitati-va la combinele frigorifice, la masinile de spalat ba chiar si la smartphone-urile din seria Galaxy).

Dimensiunile unitatii interioare sunt de 880 x 313 x 237, un pic mai mici tinand cont de faptul ca are o capacitate mai mica de BTU, insa acest lucru este si un avantaj pentru ca unitatea poate fi amplasata si in locuri mai putin accesibile unei unitati mai mari.

Un al aspect interesant la seria Jungfrau este faptul ca gura de ventilare se afla in parte de jos a unitatii, mai exact sub unitate, iar atunci cand aparatul este pozitionat la o inaltime normala sau mai mare poate sufla aer rece din mai multe pozitii decat un aparat de aer conditionat normal.

samsung_jungfrau-p_AR12YAWT

Specificatii tehnice

Un model cu o capacitate de 9000 BTU este unul perfect pentru o garsoniera de marimi mici si medii sau pentru un spatiu mic de birouri ori alta incapere unde aveti nevoie de racoare in timpul caniculei, poate un atelier propriu sau ceva asemanator.

Dotat cu tehnologia Inverter acest model are un consum extrem de scazut de energie fata de predecesorii sai care unoeri consumau chiar si cu 60% mai multa energie. Clasa in care a fost clasidicat acest model este clasa A, atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire, deci nu trebuie sa va mai faceti deloc griji pentru perioadele mai reci dintre sezoane cum ar fi primavara sau toamne pentru ca acum puteti porni linistiti aerul conditionat pe functia de incalzire fara teama unei facturi enorme la energie electrica.

Insa de departe ceea ce diferentiaza acest model de altele mai nou sau mai vechi ce dispun de Inverter este tehnologia WiFi incorporata in unitatea interioara si prin care acest model poate fi controlat de la distanta. Pe scurt, daca aveti un smartphone compatibil veti putea sa controlati acest model de aparat de pe drumul spre casa cand simtiti ca e prea cald afara si ajungeti in 30 de minute, ce ar fi mai frumos decat sa porniti aerul conditionat de pe drum si sa ajungeti intr-o casa racoroasa si primitoare. De asemenea puteti sa-l opriti tot de la distanta in cazul in care apare ceva neprevazut  sau sa-i controlati orice setare si toate acestea doar cu o conexiune de internet Wi-Fi, un smartphone si o aplicatie dedicata, practic aveti un aer conditionat SMART.

Pe langa toate aceste tehnologii noi ce ajuta la confortul dvs. cei de la Samsung au implementat si un filtru de inalta densitate S-Plasma Ion, filtru care pe langa faptul ca va protejeaza de microbi si praf dispune si de un strat protector special impotriva alergiilor.

img_ungfrau_y_m01

Functiile sunt la fel de importante ca toae celelalte facilitati oferite de cater Samsung clientilor sai premium si de aceea probabil au vrut sa fie siguri ca  cine cumpara un asemenea aparat va fi uimit si de cate lucruri stie sa faca cu adevarat acesta. O sa va prezint mai jos cele mai importante functii cu care a fost inzestrat:

  • Sleep mode – functie foarte utila pentru noptile cu adevarat caniculare in care caldura devine principala cauza a disconfortului
  • Dezumidificare – functia ce ajuta la eliminarea excesului de apa din incapere, fie ca vorbim de vaporii de apa de la spalatul vaselor, de la dus sau de oriunde altundeva
  • Smart Saver – functia prin care aparatul trece in modul economic

In ceea ce priveste nivelul de zgomot va pot spune ca nu este nici prea mare, dar nici prea mic pentru un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 9000 BTU, este evident ca se putea si mai bine, insa se pierdea din putere pentru acest lucru asa ca inginerii de la Samsung au facut un compromis si au implementat functia denumita pe romaneste “Mod Silentios”, functie ce face ca aparatul sa nu mai functioneze la parametrii de putere optima in schimb sa aibe un nivel de zgomot foarte mic.

Concluzii si pareri

Daca nu va deranjeaza pretul cu siguranta veti gasi in Samsung Jungfrau-P AR09YAWT Inverter un aparat de aer conditionat perfect, este ca un tot unitar, dispune de cele mai noi tehnologii, are un design modern, foarte util – vezi ce am spus de modul ingenios prin care ventileaza si baga aer in incapere, dispune de toate functiile necesare, per total este perla aparatelor de aer conditionat de 9000 BTU.

Pareri clienti:

 Am luat acest aparat pentru studioul meu de web design unde lucrez cu inca un prieten. Prima data am fost un pic reticient datorita pretului ce mi s-a parut un pic cam exagerat, insa va pot spune ca isi merita fiecare banut dat pe el. Studioul nostru are o suprafata de aproximativ 32 mp si vara nu avem nici un fel de probleme ba l-am folosit pentru o scurt aperioada de timp si pentru incalzire (unde consuma mai mult). Functia de smar tcontrol e cea mai tare pentru ca noi mai plecam de pe la birou si il programam sa porneasca inainte sa ajungen inapoi (dimineata nu e nevoie). Per total e super ok. Contra ar fi zgomotul, dar la noi tot timpul se asculta radio sau la tv si se acopera zgomotul.