Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Avantajele clare pe care le ofera acest aparat tine de consumul foarte mic e energie datorita inverterului, de aspectul sau foarte elegant si de functiile sale multiple si foarte utile.
Cons: Dezamagirea vine din partea nivelului de zgomot pe care majoritatea l-ati putea caracteriza un pic cam mare insa dupa cum veti citi in articol, un asemenea nivel de zgomot poate fi asemanat cu cel produs de o combina frigorifica.

Cum banuiesc ca majoritatea dintre cei care nu au inca un aparat de aer conditionat si tanjesc dupa unul (ca si mine in anumite momente) cauta cel putin la modul informativ (pentru ca multi dintre noi inca nu dispunem momentan de suma de bani necesara) aparate de aer conditionat care sa reprezinte o investitie rentabila in adevaratul sesn al cuvantului pentru ca ne-am saturat de achizitii proaste, de produse cu semnul intrebarii in ceea ce priveste calitatea si garantia lor sau de produsele asa-zise economice care consuma mai mult decat cele obisnuite. E timpul sa facem alegerea potrivita si personal am de gand sa achizitionez in cel mai scurt timp cu putinta un aer conditionat cu inverter, iar marca cea mai probabil va fi Samsung si acest lucru nu se datoreaza neaparat renumelui mondial ca pana la urma nu cumparam numele sau logo-ul de pe carcasa ci un produs pe care il vrem sa fie ceea ce ni se promite, adica un produs de calitate superioara, un produs economic si un produs cu un aspect frumos.

Samsung Boracay AR12TKWQ se comercializeaza in momentul de fata la un pret de 2.399 lei (vezi aici pretul actualizat)link track, un pret normal pentru un aer conditionat de 12.000 BTU cu inverter marca Samsung, insa surpriza este faptul ca acest model pe langa transportul GRATUIT oferit de catre magazinul online mai beneficiaza si de instalare GRATUITA.

 Design

Pna in prezent eu nu am vazut un produs marca Samsung care sa fie urat si nu este cazul nici acum pentru ca Samsung AR12TKWQ are un design modern, placut si foarte ingrijit. Liniile sunt rotunjite foarte fin oferind aspectul pe care si nuanta incearca sa-l impuna, anume un aspect de perla, un fel de perla aerelor conditionate.

Consider ca un asemenea model se poate amplasa in orice tip de locuinta, atat in cele moderne cat si in cele clasice pentru ca aspectul ingrijit si nuanta de alb de perla ii confera destula eleganta incat sa poata trece neobservat pe perete.

Samsung-Boracay-AQ09TSBNCEE-review

Specificatii tehnice

Acest model de aer conditionat de la Samsung dispune de 12.000 BTU atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire. Principalul avantaj pe care il are si care face ca pretul sau sa fie unul destul de maricel fata de aparatele clasice este tehnologia Inverter, tehnologie despre care se vorbeste destul de mult anul acesta datorita restrictiilor anuntate de catre Comunitatea Europeana in ceea ce priveste aparatele de aer conditionate clasice ce nu vor mai putea fi comercializate in mod legal incepand cu anul 2014. Acest lucru datorandu-se in primul rand consumului excesiv de mare pe care cele mai multe modele clasice il au.

Un aparat de aer conditionat cu inverter consuma cu pana la 50% mai putina energie, iar acest lucru nu este numai in beneficiu clientului ci si a intregii planete.

Cum era si de asteptat, clasa de energie a lui Boracay AR12TKWQ este clasa A, atat pentru incalzire cat si pentru racire.

Ca orice aparat modern si modelul de fata dispune de un filtru special Auto Clean care ofera o bariera protectoare intre virusii si microbii din aerul de afara si locuinta dvs.

Functiile suplimentare sunt destul de multe si unele mai utile decat celelalte, insa preferatele mele sunt dezumidificarea, mod Turbo si modul Silentios deoarece cu functia de dezumidificarea scap de excesul de apa din locuinta, modul Turbo ma ajuta sa racesc intr-un timp mai scurt atunci cand caldura devine insuportabila, iar modul silentios este ideal pentru momentele in care imi doresc liniste si racoare.

Pe langa acestea mai sunt si functiile: ventilare, timer, Smart Saver, Sleep Night si Auto.

Samsung-Boracay-AQ09TSBNCEE

Nivelul de zgomot pe care il produce cu siguranta nu est epunctul forte al acestui aparat, ins atrebuie sa tinem cont d efaptul ca acest nivel este calculat ca o medie intre modul Turbo, normal si Silentios, iar rezultatul este de 62 dB, un pic cam mare (o combina frigotifica produce aproximativ 50-55 dB), dar cu siguranta nu acesta este nivelul de zgomot produs in modul normal de functionare.

Concluzie si pareri

Daca sunteti in cautarea unui aparat de aer conditionat de 12.000 BTU capabil sa raceasca o suprafata cuprinsa intre 25 si 50 mp, sa dispuna de inverter pentru a economisi pe termen mediu si lung si sa aibe transport gratuit si instalare gratuita, atunci Samsung Boracay AR12TKWQ este ceea ce cautati.

Instalarea gratuita se face cu materialele echipei care vine sa instaleze aparatul si in limita a trei metri de cablu frigorific precum este specificat de catre producator.