Design
Specificatii
Functii
Pret
Pareri
User rating
Pros: Design superb, finisaje premium, compatibil cu majoritatea ochelarilor 3D de pe piata, pret foarte bun, probabil cel mai ieftin 4K de pe piata. Garantie de 5 ani.
Cons: Functii smart putine. Nu vine la pachet cu ochelari 3D.

Televizorul este centrul distractiei de obicei in fiecare locuinta, este atractia principala a sufrageriei, locul in care cei mai multi oameni isi primesc musafirii sau locul in care au loc in general petrecerile. Un televizor bun va poate salva in multe momente dificle, in special la diverse adunari sau petreceri destul de plictisitoare. Puteti oricand conecta o consola sau laptop-ul pentru a va juca ceva cu prietenii vostri sau sa va uitati la un film si astfel sa salvati atat situatia cat si pe dumneavoastra dintr-o postura mai putin buna.

Un model foarte interesant este TX-40CX400E de la Panasonic, care are 100 cm. Dupa parerea mea, 100 de cm este diagonala optima pentru marea majoritate a sufrageriilor. Conteaza foarte mult ce distanta aveti intre televizor si canapele sau locul din care o sa va uitati la el, pentru ca daca distanta este foarte mic atunci un televizor mare nu va ajuta deloc, ba chiar din contra. Modelul TX-40CX400E este unul din gama 2015 si este un Smart TV de tip LED. La diagonala de 100 de cm, are o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli iar aspectul imaginii este de 16:9. Unghiul de vizibilitate este de 176 de grade iar o functie interesanta pe care o are este aceea de conversie din 2D in 3D, care mi se pare foarte tare. Pe langa aceasta, o alta tehnologie pe care o regasiti in acest model si un mare avantaj este Digital Noise Reduction pentru imagine.

tx-55cx700e_1600_02

Din punct de vedere al conectorilor nu trebuie sa va faceti nici o grija. Puteti conecta un cablu de tip RJ-45 pentru internet in acest televizor, dar el vine si cu functia de Wi-Fi. Il puteti conecta la alte dispozitive si prin SCART dar si prin HDMI, avand nu mai putin de 4 porturi de acest fel. Vine si cu 3 intrari de USB 2.0, usor de conectat diverse stick-uri. Are un port minijack pentru casti si o iesire audio digitala optica. Ca si dimensiuni are 912 cm in lungime, 532 in inaltime si 65 mm grosime. Vine cu un stand care ii mareste dimensiunile cu foarte putin, in special cel in inaltime si in grosime, dar cu foarte putin.

In concluzie, modelul TX-40CX400E de la Panasonic are foarte multe parti bune. Are o diagonala de 100 de cm, un display LED, foarte multe porturi si conectori, diverse functii interesante cum ar fi Digital Noise Reduction, Wi-Fi integrat, precum si un Web Browser si aplicatii precum Netflix, Miracast, HbbTV integrate.