Design
Senzor
Functii
Pret
Claritate
User rating
Pros: Un aparat entry-level perfect pentru incepatori, insa daca incepi sa inveti o sa-ti doresti mai mult. Raportul calitate/pret este unul foarte bun.
Cons: Obiectivul trebuie inlocuit, cel din kit nu e tocmai bun.

Nikon D3100 nu este cea mai noua camera aparuta pe piata apartinand gigantului japonez, insa este una dintre cele mai viabile solutii atunci cand discutam despre camera foto DSLR de tipul entry-level low cost, fiind, in continuare cumparata de toti cei care isi doresc sa treaca la nivelul imediat urmator fotografierii cu telefonul. Fiind o camera cu obiective interschimbabile, ofera posibilitatea versatilitatii, totul la un pret accesibil, corect pentru ceea ce ofera.

Prima caracteristica notabila a acestei camere foto este sensibilitatea ISO care se ridica pana la valoarea de 3200, fara prea mult zgomot de imagine, de la 6400 incolo, insa, intervenind o neclaritate specifica valorilor mari de ISO. Senzorul CMOS reuseste sa isi faca treaba destul de bine, rezultatul fiind fotografii exceptionale cu putin efort depus.

nikon_d3100_hands_on_17

Mufa HDMI permite vizualizarea fotografiilor direct pe un monitor cu diagonala mare, atunci cand valoarea maxima a unei fotografii este setata de High. Fotografiaza in format JPEG si RAW (NEF) sau combinat, astfel incat sa dea utilizatorului posibilitatea de a se orienta pe calitate sau pe cantitate – sau pe amandoua.
D3100 nu este cea mai buna camera foto de tip DSLR de pe piata si nici cea mai rezistenta, fiind construita dintr-un aliaj de plastic destul de precar, insa, daca stam sa ne gandim mai bine, ea nu este nici cea mai scumpa, principalul sau plus fiind intocmai pretul destul de mic, comparativ cu a altora. Ea vine la pachet cu un obiectiv de kit 18-55 (cu valori de diafragma 3.5-5.6) care reuseste, datorita tehnologiei incorporate in camera sa focalizeze in 11 puncte distincte. Ea este ideala utilizatorului incepator ce nu are prea multe pretentii de la o camera foto.