Design
Functii
Specificatii
Pret
Pareri
User rating
Pros: O placa video superba care pe langa specificatiile de top si functiile multiple, are si un design aparte ce ar da bine intr-o carcasa transparenta.
Cons: Momentan nimic.

Placa de baza, dupa ii spune si numele, este cea mai importanta piesa dintr-un calculator sau laptop. De ce? Pai, practic, placa de baza iti spune ce limitari si ce posibilitati ai. Aceasta componenta conecteaza toate celelalte componente intre ele, si anume procesorul, memoria RAM si placa video, care sunt celelalte trei cele mai importante componente. Fiecare placa de baza are puterea ei si specificatiile ei. Fiecare iti spune exact cata memorie RAM suporta, ce tip de placa video poate suporta si bineinteles ce tipuri de procesor. O placa de baza puternica inseamna ca o sa ai un calculator puternic.

Un model foarte bun de placa de baza este MSI Z170A GAMING M7, care are niste specificatii de top, fiind destinata pentru calculatoarele high-end de gaming. Cu siguranta daca vrei sa iti faci un calculator care sa ruleze ultimele titluri in materie de jocuri vreo 2-3 ani de acum incolo, cu siguranta trebuie sa iei in considerare acest model de la MSi drept placa de baza. Hai sa vedem ce “limitari” are aceasta.

MSI

In ceea ce priveste procesorul, nu trebuie sa iti faci griji. Iti poti cumpara chiar si un Intel Celeron, dar sa stii ca placa suporta si ultimele modele de i7 de la Intel fara probleme. Placa are, bineinteles, un singur socket pentru procesor, de tip 1151, si un chipset Intel Z170. Ca si memorie RAM, MSI Z170A GAMING M7 are 4 sloturi de memorie, suporta dual channel iar memoria maxima pe care o poti atribui este de 65536 MB, adica 65 de GB de memorie RAM. Nu stiu de ce ai vrea sa iti pui 4 placuta de cate 16 GB si la ce ai putea sa le folosesti, dar e bine sa stii ca aceasta placa suporta si acest lucru, atat timp cat memoriile sunt de tip DDR4.

Conecvitatea si sloturile sunt si ele din belsug. Ai la dispozitie 7 porturi USB, 3 dintre ele fiind 2.0 iar 4 3.0. Ai doua conexiuni HDMI, 5 audio jack, unul de Display Port, chiar si un USB 3.1 Type C, unul RJ-45, slot PCI-Express dar si multe altele. Ca o concluzie, daca vrei sa iti construiesti un PC extrem de puternic de gaming, cu siguranta MSI Z170A GAMING M7 este placa de baza pe care vrei sa o folosesti avand in vedere ca suporta orice tip de procesor, pana la 64 de GB de memorie RAM si ai la dispozitie o gramada de porturi si sloturi de orice fel.