Design
Functii
Imagine
Pret
Pareri
User rating
Pros: Probabil cel mai bun raport calitate/pret pentru un monitor IPS de 34". Calitatea imaginii, viteza de raspuns, culoriile, etc., toate sunt la superlativ.
Cons: Nimic.

Salutare si bine te-am gasit. Azi vreau sa-ti fac o introducere in lumea monitoarelor de gaming. Iar LG are un model UltraWide cu aspect 21:9, destinat gamerilor.
LG 34UM57-P este un monitor cu panel IPS, ultrawide proiectat special pentru jocurile PC. Acesta are o rezolutie de 2560 x 1080, diagonala de 34”, timp de raspuns 5 ms, unghi de vizibilitate 178°/178°, rata de refresh verticala 75 Hz, iluminare 250 cd/m². Monitorul are ca si conectivitate 2 porturi HDMI si un port audio in. Montarea pe perete se face cu montura VESA 75 x 75 mm. LG 34UM57-P mai dispune si de 2 boxe integrate cu o putere de 2 x 7 W. Cam astea sunt specificatiile generale pe care le gasim la aproape toate monitoarele. Insa LG 34UM57-P are cateva facilitati in plus.

Printre aceste facilitati se pot numara tehnologiile pe care LG le-a introdus in monitorul 34UM57-P. Una din aceste tehnologii ar fi FreeSync, dezvoltat de AMD. Aceasta tehnologie este un echivalent la G-Sync dezvoltat de NVIDIA. Ceea ce reduce asa zisele rupturi de imagini care pot aparea din cauza diferentelor dintre numarul de cadre (FPS) emise de placa grafica si numarul de cadre percepute sau redate de monitor.
O alta tehnologie introdusa in acest monitor este Dynamic Action Sync. Acesta elimina decalajul de intrare al semnalului video, iar jucatorii pot actiona instant, mai ales in jocurile RTS. Iar o a treia tehnologie introdusa in acest monitor este Black Stabilizer. Acesta ofera jucatorilor o vizibilitate crescuta in cele mai intunecate zone al jocurilor, foarte eficient in multe jocuri de tip FPS. De asemenea monitorul dispune de cateva moduri de joc, printre care se numara unul personalizat (Game Mode), doua moduri FPS, unul RTS si optiunea OFF.

lgips34
Ca si concluzie, monitorul LG 34UM57-P este un monitor excelent pentru jocuri PC. Fiind destinat pentru acest segment, textele si cititul nu este deloc avantajat pe acest monitor. Iar un alt minus este acela ca si in cazul monitoarelor G-Sync. Adica pentru a beneficia de tehnologia FreeSync este necesara echiparea PC-ului cu o placa grafica AMD corespunzatoare.
In rest este un monitor extraordinar pentru jocuri PC si nu numai. Datorita aspectului 21:9 si al dimensiunii sale LG 34UM57-P este un partener bun atat la filme cat si la aplicatii cum ar fi Photoshop si editari video. Daca se merita pretul de peste 2600 lei? Depinde de fiecare in parte si de necesitatile pe care le avem fiecare dintre noi.

Iti multumesc ca ai fost alaturi de mine si azi. Ne vedem si data viitoare. Insa pana atunci te rog sa scrii parerea ta despre acest monitor intr-un comentariu mai jos. Te salut si toate cele bune.