Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Plusurile pe care l-a adunat LG Economy E12EKNSB in acest review se datoreaza in principal tehnologiei inverter de care dispune, clasei de energie, puterii ce poate face cu succes unei suprafete cuprinse intre 20 si 40 de mp, dar si a nivelului de zhomot foarte mic pe care il produce.
Cons: Minusurile se datoreaza in principal faptului ca este un aer conditionat monosplit, dar si a faptului ca in pretul pe care il are nu este inclus kit-ul de instalare macar.

Datorita noilor reguli impuse de Comunitatea Europeana care vor duce la interzicerea comercializari aparatelor de aer conditionat clasice incepand cu anul 2014, majoritatea producatorilor au inceput sa inlocuiasca vechile modele cu cele noi bazate pe noua tehnologie a compresoarelor denumita inverter.

Un compresor cu tehnologia inverter poate aduce o economie semnificativa de energie, chiar de pana la 50% fata de actualele modele de aere conditionate datorita faptului ca un aer conditionat cu inverter poate regla turatia compresorului si implicit puterea la care acesta lucreaza. Motivul principalpentru care se opteaza catre aceasta tehnologie noua este unul ecologic. Mai multe detalii legate de tehnologia inverter gasiti pe Wikipedia.

Astfel ca in urma noilor directive europene si coreenii de la LG au inceput productia de noi modele de aer conditionat cu inverter, iar modelul Economy E12EKNSB este unul dintre cele mai rentabile. Pretul sau actual este de FOUiMqbZbtL0s+potCmA3NCm5TpigreuA4I5+WZz2WaXaULXYopeDOIc6JFCUd+9oG1yCTDTD7P8LvM7invjJdRba3Zh0I4NiuyNCqISQyBGyfdusI5t1Oq3vT2uBHlA==, iar pretul instalarii standard ce include si kit-ul de instalare este de doar 329 lei pentru acest model.

Design

Tinand cont de faptul ca acest model de aer este fabricat recent asteptarile sunt destul de mari in legatura cu aspectul sau. LG E12EKNSB are o unitate interioara cu un aspect simplu, cu linii elegante, cu o dimensiune mai mica putin fata de aparetele mai vechi (88,5 x 28,5 x 20,5 cm) si o greutate normala de 9 kg. Culoarea este cea clasica, adica alba dar nuanta si materialul de calitate utilizat fac ca aceasta unitate interioara sa arate foarte bine.

aer_conditionat_lg

mz9cvXCFA==

Specificatii tehnice

Acest tip de aparat este unul monosplit, dispune de o putere de 12.000 BTU pentru functia de racire si de 12.600 pentru cea de incalzire (specific si faptul ca acesta este primul aparat despre care aflu ca dispune de mai multi BTU decat este scris pentru ca in mod normal numarul de BTU era in minus). Evident, datorita tehnologiei Inverter acest model de LG est clasificat in clasa A de energie atat pentru functia de racire cat si pentru cea de incalzire. Ca orice alt aparat si LG E12EKNSB dispune de filtru pentru aer, numai ca el are doua asemenea filtre denumite 3M micro protection, filtre ce ajuta la purificarea aerului pentru ca in locuinta dvs. sa aveti un aer curat si sanatos.

Mi-a fost atrasa atentia asupra functiei de ventilare care sper deosebire de alte modele dispune de 4 trepte dar si cealalta functie standard, cea de dezumidificare ori de functiile speciale: auto, silentios (doar 20 dB in acest mod) si economic (cu pana la 50% mai putina energie consumata).

Concluzii si pareri

Daca sunteti in cautarea unui aparat de aer conditionat care sa dispuna de tehnologia inverter, sa foe produs de un brand cunoscut, sa aibe un prte bun, functii multiple, un nivel de zgomot redus si nu in utimul rand un pret bun, atunci cu siguranta LG Economy poate fi modelul pe care il cautati.