Design
Memorie video
Specificatii
Pret
Capacitate
User rating
Pros: Este subtire, are un design placut, boxele se aud foarte bine pentru un laptop din categoria sa si merg majoritatea jocurilor pe el.
Cons: Se putea pune un display Full HD pentru o calitate mai buna in jocuri.

Lenovo Ideapad G5070 este genul de laptop functional pe care ti l-ai dori din partea unei companii producatoare, capabila in acelasi timp sa il puna spre vanzare la un pret accesibil si cumparatorului roman. La interior veti da peste o parte metalica, cu finisaj glossy, care inconjoara tastatura. Partea proasta este ca acest finisaj se regaseste si la exterior, ceea ce nu este tocmai bine, mai ales atunci cand laptopul este folosit afara, in bataia soarelui.

Ideapad G5070 vine in doua configuratii, si anume: cu procesor Intel Core i3 (cazul nostru) si, respectiv, cu procesor Pentium. Principalul avantaj al acestora il consta faptul ca ambele sunt etichetate la un pret mic. Pe acest laptop nu vom gasi Windows preinstalat, motiv pentru care va recomandam inca de pe acum folosirea sistemului de operare Windows 8 pe 64 de biti.

Cu alte cuvinte, Ideapad G5070 este genul de laptop pe care te poti juca fara probleme jocuri 3D, insa poate fi utilizat si pentru multe alte operatiuni. Design-ul acestui laptop este unul placut si robust, cu mentiunea ca, utilizatorii care vor dori sa imi cumpere un gadget puternic, capabil sa ruleze ultimele jocuri aparute, trebuie sa isi mute atentia catre alta serie de la Lenovo. Sau de la un alt producator, eventual.

In ceea ce priveste partea de conectivitate, e bine de stiut ca nu s-au schimbat prea multe de la aparitia modelului G500. Carevasazica, toate porturile sunt amplasate in locurile deja cunoscute, desigur, cu mici diferente pe ici pe colo. Primim astfel cate un port HDMI, USB 3.0 si alte iesiri (audio, RJ-45, VGA), dar si alte doua porturi USB 2.0.

Lenovo foloseste tastatura AccuType in cadrul modelelor sale. La origini, o tastatura chiclet ce dispune un design suficient de elegant pentru a nu face nota discordanta cu impresia generala. Distanta dintre taste este de aproximativ 3mm, in conditiile in care fiecare tasta in parte masoara in jur de 1.5 cm.

lenovo_ideapad_g50_cagayan_de_oro

Touchpad-ul este extrem de usor de folosit si rezistent in acelasi timp. Cele doua butoane existente in partea inferioara a touchpad-ului sunt construite din plastic si, deci, vor fi destul de zgomotoase in momentul apasarii.

Laptopul Lenovo Ideapad G5070 a fost echipat cu un display de 15.6″, 1366×768 pixeli rezolutie. Caracteristici rezonabile, am spune, desi urmatoarele doua modele – MSI CX61 si Acer Aspire E1-572G – ne demonstreaza ca rezolutia FULL HD poate fi disponibila chiar si in aceasta gama de pret. Cele doua modele mentionate dispun, de asemenea, si de un contrast mai bun.

Modelul recenzat de noi suporta carduri SD si MMC, dispunand de difuzoare integrate ce folosesc tehnologia Dolby Advanced Audio. Memoria interna este de 1TB si consta intr-un HDD tactat la doar 5400 rpm. Placa video este dedicata (Radeon R5 M230), autonomia de lucru depinzand in mare parte de ceea ce veti face cu ajutorul lui.

Acestea fiind spuse, Lenovo Ideapad G5070 este un laptop functional, cu un procesor decent si cateva mici probleme in ceea ce priveste display-ul. Pe parcurs, conform celor care si-au achizitionat deja acest gadget, pot aparea pixeli morti pe ecran. Garantia produsului este de 2 ani si poate fi dublata contracost in momentul cumpararii.

Pareri clienti:

Un laptop foarte bun. Merge la jocuri foarte bine, nu se incalzeste, subtire, usor, boxe foarte…