Design
Functii
Specificatii
Pret
Pareri
User rating
Pros: Un laptop cu un design frumos, specificatii de top si un pret excelent.
Cons: Doar 4 GB Ram, se putea instala direct 8GB.

De cativa ani buni cei de la Lenovo au inceput sa castige foarte mult teren pe piata de laptop-uri si chiar au ajuns sa fie printre primii producatori. De asemenea, au aparut si foarte multe modele de laptop-uri puternice, de gaming, cu specificatii de top pe care le puteti folosi in acelasi timp si ca work station. Chiar daca mult mai potrivit ar fi un sistem de tip desktop, marea problema este portabilitatea. In ziua de astazi aproape fiecare student vine la facultate cu laptop-ul personal dar nu numai ei.

Lenovo IdeaPad 305-15 este un model interesant care sta bine in toate departamentele dar nu putem spune ca este un laptop special pentru gaming. Cu siguranta placa video ar putea fii una mai buna, dar avand in vedere pentru pe care trebuie sa il platim nu o sa ne mai facem griji. Display-ul este unul HD de 15.6 inch, o diagonala perfecta pentru cine trebuie sa plece in fiecare zi de acasa cu acest laptop. Rezolutie este de 1366 x 768 pixeli iar printre tehnologiile speciale se numara si functia Glare pentru protejarea ecranului. Procesorul este Intel Core i5 – 5200 U Broadwell in 2 nuclee cu o frecventa de 2.2 GHz. Fiind vorba este un procesor Intel ne bucuram si de puterea functiei Turbo Boost care duce frecventa procesorului pana la 2.7 GHz.

lenov1

Memoria RAM este cu siguranta un loc in care ar fi loc de mai bine. IdeaPad 305-15 are doar 4 GB de memoria RAM de tip DDR3 cu o frecventa de 1600 MHz. Totusi, placa de blaza a acestui laptop permite pana la 16 GB RAM, deci cu siguranta puteti sa optati pentru un upgrade, daca simtiti nevoia. Hard Disk-ul are o capacitate de stocare de 1 TB si o viteza de rotatie de 5400 rpm. Placa video dedicata este una de la AMD, mai exact modelul Radeon R5 M330 de 2 GB. Cu siguranta nu este cea mai buna placa, in special daca vreti sa joci titluri precum Fallout 4, GTA V, Just Cause 3 sau alte jocuri aparute recent.

In concluzie, laptop-ul Lenovo IdeaPad 305-15 este un laptop bun din punct de vedere al raportului calitate-pret. Principalele dezavantaje ar fi ecranul care nu este Full HD si faptul ca aveti doar 4 GB de memorie RAM. Totusi, aveti un procesorul bun si o placa video dedicata, chiar daca nu o sa va puteti juca in 60 fps cele mai noi titluri.