Design
Rezolutie
Specificatii
Pret
Experienta
User rating
Pros: Display Retina 27" cu rezolutie 5K, procesor puternic bine optimizat, sistem de operare stabil, experienta in lucru greu de egalat.
Cons: Pretul este de multe ori un dezavantaj pentru produsele Apple, insa calitatea si experienta de dupa achizitie fac sa merita chiar si acest pret mai mare.

Chiar daca laptop-urile au castigat foarte mult teren in ultimii ani, in special datorita portabilitatii, tot un sistem desktop ramane alegerea cea mai buna daca muncesti mult de acasa. Fie ca esti freelancer sau doar ai un hobby care te tine foarte aproape de calculator, un PC este alegerea pe care trebuie sa o faci. De ce? Principalul avantaj este ca pentru aceeasi suma de bani iti poti cumpara un sistem mult mai performant decat un laptop. Singurul dezavantaj este ca nu il puteti lua dupa voi peste tot ca pe un laptop.

Un exemplu foarte bun este sistemul Desktop PC iMac cu un ecran de 27 de inch si specificatii tehnice de top. Acest PC vine cu un procesor Intel Quad-Core i5, adica 4 nuclee cu o frecventa de 3500 MHz care poate urca pana la 3900 MHz cu tehnologia Turbo Boost. Marea atractie a acestui sistem ramane monitorul. Are 27 de inch, o rezolutie de 5120 x 2880 pixeli, adica o tehnologie 5K. Perfect pentru editare foto sau rendering, cu siguranta detaliile acestui monitor va vor ajuta sa va faceti job-ul sau hobby-ul la perfectie. Spatiul de stocare este de 1 TB de tip HDD cu 7200 de rotatii pe minut. Cu siguranta ar prinde bine si un SSD, dar faptul ca aveti un 1 TB de spatiu compenseaza.

imac27

Trecem mai departe si vorbim putin despre memoria RAM, care este de doar 8 GB DDR3 cu o frecventa de 1600 MHz. Cu siguranta 16 GB ar fi memoria ideala care va poate sustine toate activitatile la o viteza buna, dar nici cu 8 GB de memoria RAM nu o sa va fie prea greu. Placa video este AMD Radeon R9 M290X de 2 GB GDDR5. Este o placa decenta si pentru gaming, chiar daca sistemul de operare nu va da libertate totala in acest domeniu, fiind X Yosemite.

Sistemul Desktop PC iMac intra in categoria “All in One PC”, adica pentru suma platita o sa aveti si monitorul cu o rezolutie 5K, toate specificatiile tehnice mentionate mai sus, dar si periferice, unde intra un mouse, o tastatura si boxe. Ca orice PC, are avantaje si dezavantaje. Daca doriti sa va cumparati un sistem pentru gaming, cu siguranta ar trebui sa va uitati si la alte modele, acest fiind un sistem de tip productivity. Ca si dimensiuni, sistemul are 516 x 650 x 203 mm si o greutate de aproape 10 kg.