Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Avantajele pe care le ofera Heinner HAC-12INVE sunt egate in primul rand de consumul redus al energiei datorita inverterului ce poate face ca acest aparat sa consume cu pana la 50% mai putin fata de un aparat de aer conditionat normal. Functiile multiple si foarte utile precum dezghetarea automata sau auto diagnoza fac ca acest aparat sa fie usor de utilizat. Faptul ca modelul compresorului nu este unul no name ci produs de Panasonic da un plus sigurantei, iar pretul sau este unul foarte corect pentru ceea ce ofera.
Cons: Ca minusuri trec lipsa kit-ului de instalare, dar si faptul ca nu ofera aceeasi capacitate de 12000 BTU si pentru functia de incalzire (aici are doar 11000 BTU).

Aparatele de aer conditionat cu inverter au acaparat piata atat cea din Romania cat si cea europeana si acest lucru se datoreaza in primul rand directivelor Consilului European ce vor duce catre interdictia de comercializare in anul 2014 a aparatelor de aer conditionat clasice care sunt catalogate drept mari consumatoare de energie electrica, bine nu toate, dar majoritatea si cea mai simpla solutie s-a dovedit a fi interzicerea lor si promovarea celor cu inverter care au un consum de energie mai scazur si cu pana la 50%.

Compania Heinner a constientizat faptul ca trebuie sa faca o schimbare si a lansat noi modele de aparate de aer conditionat cu inverter. Dintre acestea remarc modelul HAC-12INVE, un aer conditionat cu un compresor foarte bun, cu o capacitate de 12000 BTU, cu functii utile si nu in ultimul rand cu un pret foarte bun pentru un aer conditionat cu inverter. Pretul sau actual este de 1.549 lei (vezi aici pretul sau actualizat)link track.

Design

Desi modele de aer conditionat mai ieftine nu sunt asociate si cu un aspect foarte frumos, modelul de fata m-a surprins cu un design simplu, dar elegant. Cu o linie ce strabate tot aparatul si care se curbeaza exact in zona afisajului LCD continuandu-si apoi din nou drumul. Culoarea este o nuanta de alb combinata cu putin gri deschis pe alocuri, iar dimensiunile sunt cat se poate de normale.

heinner-hac-12inve

Specificatii tehnice

Principalul avantaj pe care il ofera Heinner HAC-12INVE este fara indoiala functia de inverter cu ajutorul careia utilizatorul va putea sa reduca costurile la energia electrica cu pana la 50%. Pe langa aceasta functie acest model ofera si o putere de 12000 BTU la racire si 11000 BTU la incalzire. Compresorul cu care vine dotat este produs de Panasonic, fapt ce confera cu siguranta un plus de incredere celor interesati de achizitionarea unui aparat de aer conditionat ieftin cu inverter.

heinner inverter

Acets model de aer conditionat a fost clasificat in clasa de energie A datorita inverterului, atat la functia de incalzire cat si la cea pentru racire.

Functiile cele mai importante de care dispune sunt cea de ventilare, tomer-ul, dezumidificare, auto-restart, sleep night, auto diagnoza (functie ce permite aparatului sa detecteze eventualele probleme si sa va instiinteze) si dezghetare automata. Ultima functie este si cea mai rar intalnita la aparatele de aer conditionat desi este probabil una dintre cele mai utile pentru ca permite utilizarea in conditii optime a aparatului si in sezonul rece.

O functie speciala ce nu o gasiti la alte aparate este si cea pentru oscilatie automata pentru a fi siguri ca aerul rece sau cald este distribuit uniform in locuinta.

 Concluzii si pareri

Heinner HAC-12INVE este un aparat de aer conditionat de nivel mediu spre premium. Ofera functii diverse, dispune de un compresor Panasonic, are un consum de energie redus, ofera functii speciale ce fac viata mai usoara utilizatorului si nu in ultimul rand are un pret corect in raport cu caracteristicile sale si calitatea oferita.

Nu dispune de instalare standard, insa aceasta o puteti achizitiona la un pret foarte bun de AICIlink track.