Design
Clasa energie
Specificatii
Eficacitate
Nivel zgomot
User rating
Pros: Design modern | Consum redus | Raport calitate/pret corect | Tehnologie noua
Cons: Nivel de zgomot un pic cam ridicat

In sezonul cald care dupa cum se poate observa cu o simpla privire pe fereastra, se apropie in sfarsit, unele persoane – in special copii si varstnici, pot avea probleme cu aerul uscat din locuinta, fie datorita faptului ca sufera de o anumita afectiune, fie pu si simplu aerul uscat devine iritant – de cele mai multe ori noaptea in somn (senzatie de gura si nas uscat dimineata). Pentru a rezolva aceasta problema medicii recomanda de cele mai multe ori cresterea umiditatii aerului. Cel mai recomandat mijloc este aerisirea incaperilor mai des, insa atunci cand temperatura de afara nu permite acest lucru indicat ar fi achizitionarea unui umidificator de aer.

gorenje-h17b-review2

Un asemenea produs functioneaza pe baza de apa si pulverizeaza vapori in aer. Nu este un lucru extaordinar, insa majoritatea celor care au probleme cu tusea seaca sau necesita un aer mai umed, s-au declarat multumiti de ceea ce fac aceste aparate.

Gorenje H17B este unul dintre cele mai apreciate modele de umidificatoare de aer si acest lucru se datoreaza modului inedit prin care reuseste sa aduca umiditate in aer, mai exact agita moleculele de apa si le evapora la o temperatura scazuta in aer, astfel aburul pe care il scoate nu este precum s-ar astepta multa lume (cald) ci din contra, este un abur rece. De aceea acest model este recomandat sa fie utilizat pe perioada sezonului cald cand un abur rece este oricand binevenit.

 Specificatii tehnice si design

Aparatul este construit din plastic, are un design modern, este de culoare albastru deschis si are o forma foarte interesanta. Acesta cantareste 1,9 kg si dispune de o capacitate maxima pentru apa de 1,7l insa recomandarea mea este sa utilizati cel mult 1,2l pentru a fi siguri ca nu da “pe afara”.

gorenje-h17b-review

Se alimenteaza la 220v si are un consum destul de redus – doar 30W, insa nu este recomandat sa fie utilizat atunci cand cineva vrea sa se odihneasca, are un nivel de zgomot apropiat cu un frigider (~50 dB), dar are avantajul ca poate fi usor de manevrat si evident poate fi mutat din dormitor in alta incapere atunci cand vreti sa va odihniti in liniste.

Aparatul este destul de bun si isi face treaba cu prisosinta, insa conteaza foarte mult si de volumul de aer (mai exact dimensiunea incaperii unde il veti tine).

Concluzii si pareri

Umidificatorul Gorenje H17B este un aparat ce ofera la ora actuala un raport pret/calitate foarte bun, vine cu o tehnologie noua de pulverizare a apei in aer si in plus aduce un plus de prospetime aerului din incapere. Consumul este redus, este usor de manevrat si are un design modern.

Parere client:

Si eu am cumparat acest produs pentru ca stiam ca am umiditatea scazuta in camera. Creste umiditatea cu el, dar un pic cam greu.
La prima umplere cu apa am pus cam 1l de apa, iar dupa ce s-a consumat, am incercat sa pun 1,7l cat scrie ca suporta, iar cand am cuplat partea de sus(cea cu apa) la aparat a inceput sa curga apa cat sa mi faca lacarie pe covor. L-am lasat cateva zile sa se usuce si acum i-am dat iar drumul cu mai putin de 1l.
Cumparati-l doar daca aveti umiditatea foarte scazuta, nu pentru ca ionii magici v-ar face pilaful praf.
Pro: -un pic mai greu, dar isi face treaba, adica mareste umiditatea in camera
Contra: -nivel zgomot un pic cam ridicat