Performanta
Functii
Specificatii
Pret
Benchmark
User rating
Pros: O placa de baza fiabila ce se preteaza a fi utilizata pe un sistem de tip office/media sau pentru pasionatii de jocuri fara pretentii prea mari.
Cons: Suporta o memorie RAM de pana in 16GB.

Construirea unui PC de la 0 este una dintre cele mai frumoase experiente pentru pasionatii de gaming si tehnologie. Primul calculator pe care il construiesti piesa cu piesa o sa ramana intotdeauna in memoria ta, fie ca e un build de buget sau un adevarat monstru din punct de vedere al specificatiilor tehnice. Multe persoane sunt prea speriate de faptul ca nu cunosc atat de multe lucruri despre componente incat ezita sa incerce construirea unuia si mereu apeleaza la cumpararea unui PC gata facut. Sa nu ma intelegeti gresit, nu este o decizie rea, dar cateodata trebuie sa ai incredere in tine.

Faptul ca iti poti alege tu fiecare piesa pe care sa o pui in PC iti da o oarecare liberate si iti ofera optiunea de a alege dintr-o mare de componente care mai de care mai bune si mai recomandate de specialisti. Placa de baza este principala componenta a unui PC si ar fi bine sa fie si prima cumparata. Aceasta piesa o sa va spuna exact limitatiile calculatorului dumneavoastra, de aceea trebuie foarte bine aleasa. Cand cumparati placa de baza trebuie de asemene sa va ganditi si la viitor. Poate pe parcurs o sa vreti sa faceti diverse upgrade-uri iar placa de baza nu o sa suporte acestea.

GIGABYTE H81M

Un exemplu bun este placa de baza Gigabyte H81M-S. Aceasta suporta toate procesoarele de la Intel la care va puteti gandi datorita chipset-ului Intel H81 Express. Da, chiar si Intel Celeron si Intel Pentium. Bineinteles, puteti sa puneti si procesoare i5 sau i7 fara probleme. Acum, sa trecem si la memoria RAM. Aceasta placa de baza suporta pana la 16 GB, ceea ce este foarte bine. 16 GB este mai mult decat suficient fie ca aveti nevoie de un PC pentru gaming, editare foto-video, programare sau pur si simplu internet si browsing. Porturite pe care placa Gigabyte H81M-S le pune la dispozitie sunt urmatoarele: 2 porturi USB 2.0, 2 porturi USB 3.0, un port VGA, 1 port RJ-45, 2 porturi PS2 si 3 porturi audio jacks.

In concluzie, puteti opta pentru placa de baza Gigabyte H81M-S indiferent daca doriti sa va faceti un build de gaming, productivity sau pentru editare foto-video. Suporta toate tipurile de procesoare de la Intel, iar cand vine vorba de memoria RAM 16 GB este limita pe care o aveti. Porturile sunt cu nemiluita, iar ca si dimensiuni avem: 19 cm lungime si 17 latime, ceea ce inseamna ca nu aveti limitari cand vine vorba de carcasa perfecta pentru PC-ul vostru.