Design
Functii
Capacitate
Pret
Pareri
User rating
Pros: Un espressor foarte bun, cafeaua face caimac excelent, e silentios, capacitate mare pentru apa. Raport calitate/pret excelent. Recomand.
Cons: Am vazut ca unii au spus ca nu face caimac sau face putin, atentie si la cafeaua pe care o utilizati, la cantitatea de apa din rezervor (cu cat mai multa cu atat mai bine) si nu in ultimul rand la cantitatea de cafea (evitati sa o presati prea tare daca vreti caimac). Din partea mea nu are puncte minus.

Salutare si bine te-am gasit. Azi te invit la o ceasca de cafea cu aroma bogata. Si in timp ce bem cafeluta iti voi povesti despre espressorul cu care am obtinut aceasta aroma intensa de cafea.
K2 XP521030 este un espressor realizat de Brandul Krups. Krups este probabil printre cele mai vechi si de calitate branduri in electrocasnice de bucatarie. Spun una din cele mai vechi branduri, deoarece compania a fost infiintata de Robert Krups in 1848 in Germania. K2 XP521030 este un espressor mecanic de mare presiune. Asta inseamna ca functiile se aleg prin rotirea unei mici manete mecanice. Alte modele pot fi cu butoane si chiar programabile.

Espressorul Krups are o putere de 1400W si o presiune de 15 bari. Capacitatea este de doua cesti maxim. Suportul de cafea este unic si compatibil cu cafea macinata, 7g pentru o ceasca, respectiv 14g pentru doua cesti. K2 XP521030 este de asemenea compatibil cu toate tipurile de cafea portionata. Printre acestea este inclus si tipul E.S.E.. Suportul are trepte de reglare pentru una sau doua cesti si este optimizat in asa fel incat extragerea aromei sa fie de inalta clasa. Espressorul are si optiune de spumare, ce se realizeaza cu o duza special destinata acestui scop.

krups2

Curaterea K2 XP521030 este foarte usoara, deoarece suportul de cafea are un mecanism de autocuratare, care printr-o simpla apasare elimina restul de cafea din suport. Acest mecasnism de autocuratare se afla intre cele doua duze ale suportului de cafea.
Ca si concluzie pot sa spun doar ca este un espressor de inalta calitate. Atat la perfromante cat si la calitatea cafelei ce rezulta din utilizarea lui K2 XP521030. Intrebarea este insa aceeasi, aproape de fiecare data. Merita o investitie de aproape 700 lei? La aceasta intrebare nu pot sa raspund cu da sau nu. De ce? Pentru simplul fapt ca fiecare dintre noi avem gusturi diferite. De asemenea si bugetul este diferit pentru multi dintre noi.

 

Personal spun tot timpul, orice este de calitate are un pret. Iar investiile se fac pe termen lung nu pe termen scurt. Si consider ca acest lucru este valabil in orice domeniu. Tot ce este de calitate va avea un pret mai mare, dar care se merita de fiecare data pe termen lung.
Iti multumesc ca m-ai urmarit si ai baut azi o cafea alaturi de mine. Sunt curios de parerea ta legat de acest espressor, pe care o poti scrie intr-un comentariu mai jos. Te salut si iti doresc toate cele bune. Pe curand…