Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Siguranta
User rating
Pros: Design modern | Eficacitate maxima | Dublu avantaj: inductie si vitroceramica
Cons: Functioneaza doar cu energie electrica - probleme in caz de pene de curent

Plitele incoporabile au devenit o moda in Romania si acest lucru se datoreaza in mod special special faptului ca majoritatea celor care si-au construit o casa noua in tara au lucrat in afara tarii, in locuri unde plitele si cuptoarele incoporabile sunt mai des intalnite decat vechile aragaze, in plus trebuie sa recunoastem ca si aspectul modern reprezinta un factor destul d eimportant, la fel de important probabil precum este si spatiul si utilitatea. O bucatarie moderna arata mult mai bine cu electrocasnice incoporabile si aici nu ma refer strict la cuptor si la plita ci si la hota, la masina de spalat vase, la combina frigorifica sau chiar si la un cuptor cu microunde.

Plitele incoporabile sunt de mai multe tipuri, electrice, cu gaz sau prin inductie. Personal sunt de parere ca plitele mixte sunt cele mai bune si acest lucru datorita faptului ca intotdeauna vei avea de unde sa alegi. De aceea am ales sa prezint una dintre cele mai apreciate plite incoporabile: Electrolux EHG6341FOK. O plita mixta cu doua zone cu inductie si doua zone vitroceramice.

Aspect

Pentru cei care nu sunt obisnuiti cu astfel de plite va spun ca majoritatea dintre ele sunt negre, nu este ceva care sa arate super cool insa montate pe un blat care sa aibe o culoare potrivita ce sa dea in contrast cred ca v-a arata foarte bine. Am vazut mai multe modele de plite de tipul acesta montate in bucatarii moderne. In ceea ce priveste dimensiunile acestei plite sunt cele standard (59 x 52 cm) iar cablu de alimentare are o lungime de 1,5 metri.

electrolux

Specificatii tehnice

In primul si in primul rand trebuie sa specific faptul ca aceasta plita dispune de 4 arzatoare (2 mari, unul normal si unul mic), alimentarea se face la curent, iar pozitionarea butoanelor de tip touch este frontala si destul de intuitiva. Deja suntem pbisnuiti cu astfel de butoane de la tablete si alte dispozitive mobile deci nu cred ca va avea cineva probleme din acest punct de vedere.

In cazul in care nu sunteti familiari cu termenul de plita cu inductie sau vitroceramica am sa va explic in randurile de mai jos in asa fel incat oricine sa poata intelege.

Plita cu inductie dispune de un sistem destul de simplu care capteaza si controleaza caldura cu ajutorul electromagnetismului iar apoi aceasta caldura este transmisa catre vasul de gatit iar pierderea de caldura tinde spre zero astfel ca o astfel de plita vitroceramica si cu inductie este si foarte eficienta. De retinut faptul ca o plita de genul acesta nu se incalzeste ea in sine ci doar vasul.

Electrolux EHG6341FOK review

Ceea ce mi-a placut foarte mult la acest model de plita sunt functiile de care aceasta dispune precum este Booster pentru momentele in care vreti sa gatiti ceva rapid sau aveti nevoie de o temperatura mai mare intr-un timp foarte scurt. Functia se activeaza printr-o simpla atingere de buton, precum si in cazul functiei Stop&GO candputeti pune pauza la gatit daca aveti altceva urgent de facut, cand va intoarceti nu veti avea nevoie decat sa apasati pe buton si procesul de gatit se reia cu setarile initiale.

Siguranta este pe primul loc in cazul acestor modele de plite si de aceea nu trebuie sa va faceti griji nici pentru dvs si nici pentru copii pentru ca Electrolux s-au gandit la toate aceste aspecte incorporand un sistem eficient de siguranta si de protectie atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.

Concluzii si pareri

Avantajele unei plite vitroceramice cu inductie sunt clare: eficienta, siguranta si aspectul modern. Va asigur ca va veti indragosti de bucatarie si de gatit cu aceasta plita. Singurul dezavantaj pe care il vad este ca atunci cand vor fi pene de curent nu veti putea gati, insa nu cred ca acest lucru ar putea fi declarat oficial un dezavantaj caci nici un frigider sau un alt aparat electrocasnic nu v-a putea fi utilizat in acet caz.

Achizitia plitei Electrolux EHG6341FOK este o investitie in viitor si cu fiecare an ce v-a trece veti economisi timp si bani cu acest aparat electrocasnic extrem de util si de eficient.