Design
Dotari
Pret
Siguranta
Functii
User rating
Pros: Principalul avantaj al acestei plita incoporabile este inoxul din care este construita, un inox de calitate superioara slefuit frumos de catre cei de la Electrolux. Imi place care are aprindere electrica automata, arzatorwok si siguranta termocuplu pentru gaz.
Cons: Ceea ce nu mi-a placut la acest model de plita este faptul ca are toate cele 4 ochiuri pe gaz, personal as prefera o plita care sa aibe macar un ochi electric, just in case.

plitaEste drept ca nu am in casa o plita incoporabila, dar acest lucru se datoreaza unui singur lucru si anume faptul ca in locul unde stau acum gazele au ajuns prea tarziu, adica dupa ce mi-am cumparat aragazul si oricum as fi fist singurul dintre vecini care si0ar dori gaze in casa, iar acest lucru se traduce simplu: prea multi bani de platit pentru a aduce gazul la poarta (da, locuiesc la casa). Nu pot sa ascund faptul ca mi-ar fi placut enorm sa am pliat si cuptor incoporabil si spun acest lucru privind lucrurile prin ochii unui pasionat de gastronomie. Nu gatesc pe cat de mult mi-as dori si acest lucru se datoreaza faptului ca mai trebuie sa si muncesc ca sa am si cu ce gati. Poate intr-o buna zi o sa am si eu o plita incoporabila din inox, mai ales ca pretul uneia de calitate precum este si modelul Electrolux EGG6243NOX este foarte bun, doar 699 lei 594 lei (reducere de 15% in limita stocului – vezi aici daca mai e valabila).

Am ales acest model ca sa-l prezint pentru sfaptul ca este o plita simpla, de calitate superioara si la un pret excelent in momentul de fata. Imi place extrem de mult aspectul acestei plite, un aspect elegant si cu finisaje deosebite. Acest model de plita incoporabila cred ca poate fi integrata cu usurinta in orice bucatarie, fie ea una cu un design modern, fie cu un aspect clasic sau rustic.

plita incorporabila inoxPozitionarea butoanelor in partea frontala (in jos conform foto) face ca plita sa fie usor de utilizat. Butoanele sunt rotative si au fost pozitionate astfel pentru o utilizare cat mai intuitiva, flacara fiecareui arzator dintre cele 4 disponibile poate fi micosarata sau marita extrem de usor cu o simpla miscare de buton. Aprinderea electrica automata face ca atunci cand rotiti din butonul specific fiecarui arzator acesta sa se aprinda automat fara a mai fi nevoie sa interveniti prin apasarea unui alt buton cum e in cazul altor plita sau aragazuri.

Pentru o siguranta sporita cei de la Electrolux au introdus dispozitivul temocuplu care opreste gazul atunci cand flacara se stinge, deci nu va trebui sa aveti aceasta grija pe care o am eu atunci cand gazul nu vine cu presiune constanta sau se stinge datorita hotei (e drept, la mine hota e pozitionata mai aproape de arzatoare pentru eficienta).

Un ultim aspect care mi-a atras atentia la acest model de plita incoporabila este arzatorul Wok, arzator dupa care eu tanjesc pentru ca sunt adeptul mancarurilor facute la o tigaie Wok, legumele si carnea capata un gust aparte atunci cand sunt facute astfel.

Un scurt video cu prezentarea plitelor incoporabile marca Electrolux: