Design
Functii
Specificatii
Pret
Benchmark
User rating
Pros: Cel mai bun din absolut toate punctele de vedere, de la viteza la racire. Ruleaza orice aplicatie, joc, program, etc. fara nici cea mai mica problema.
Cons: Pretul, dar totusi, avem in fata cel mai bun produs din categoria sa.

Fiecare gamer inrait are o idee la calculatorului lui de vis, componentele care puse cap la cap ii vor oferi cele mai tari experiente in jocurile preferate. Totusi, sistemul Mac Pro pe care vreau sa vi-l prezint acum parca este de pe alta lume. Cu o carcasa cilindrica care are un aspect futuristic si specificatii de top nu ai spune ca ii poti gasi vreun defect. Hai sa o luam la bani marunti si sa vedem ce are sub carcasa.

Sistemul Desktop PC Mac Pro vine cu un procesor Intel Xeon Hexa Core E5 cu o putere de 3.50 GHz, un procesor extrem de puternic pe care nu l-am mai intalnit pe acum. Partea cea mai interesanta este ca este Hexa Core, adica are 6 nuclee. Frecventa procesorului este de 3500 GHz iar cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost poate ajunge pana la 3900 MHz. Procesorul are un cache L3 de pana la 30 MB iar banda de 40GB pe secunde iti asigura viteaza necesara pentru un calculator in secolul 21. Daca lucrezi in domeniul editarii foto-video cu siguranta acest PC a inceput sa iti faca cu ochiul.

MacPro2013_35781456_15_620x413

Trecem mai departe si aflam ca acest PC are 16 GB memorie RAM, de tip DDR3 cu o frecventa de 1866 MHz. 16GB de memorie RAM este mai mult decat suficienta pentru orice activitate profesionala pe care o poti face, fie ca e vorba de editare foto, rendering, programare sau altele. Ajungem si la primul mic dezavantaj pe care il are acest sistem, si anume faptul ca are doar 256 GB spatiu de stocare. Partea buna este ca acesti 256 sunt SSD(Solid State Drive). Cu siguranta o sa ai nevoie de un upgrade la acest capitol sau chiar de un hard extern. Totusi, viteza nu va fi nici pe aproape ca a unui SSD. PC-ul vine si cu doua placi video de la AMD, fiecare de 3 GB GDDR5, mai exact doua AMD FirePro D5000 care iti vor permite sa te joci diverse titluri noi dar nu te va deranja nici cand lucrezi.

In concluzie, acest PC este clar unul de tip productivity, chiar daca are doua placi video este mult mai indicat pentru munca. Ca si avantaje putem vorbi despre procesorl cu 6 nuclee, memoria RAM de 16 GB dar si cele doua placi video. Dezvantajele ar fi spatiul mic de stocare si pentru unii sistemul de operare, care este X Yosemite de la Apple. De asemenea, pentru marea majoritate si pretul poate fi un dezavantaj.