Design
Specificatii
Functii
Pret
Pareri
User rating
Pros: Un monitor perfect pentru birou, luminozitate bune, imagine clara (nu-ti oboseste ochii), culoriile sunt reglate in asa fel incat sa nu fie intruzive.
Cons: As fi preferat ca pivotul sa miste monitorul intr-un unghi mai mare.

Daca stai mult la laptop sau la calculator cu siguranta stii importanta unui monitor de calitate, in special daca lucrezi foarte mult cu aceste dispozitive si ai un ecran mic, cum e cel de laptop. Aici nu intervin doar problemele cu ochii si cu durerile de cap pe care le poti avea cat timp dar un monitor mai mare, un ecran cu o calitate superioara te va ajuta sa iti duci munca la bun sfarsit mai repede, ca sa nu mai vorbim de gaming-ul pe un astfel de monitor.

Daca vrei sa faci upgrade-ul la un monitor sau poate vrei sa iti maresti colectia si sa iti faci un set-up cu doua sau trei monitoare, iti recomand cu caldura modelele de la Dell. Spre exemplu, monitorul LED de 21.5 inch de la Dell E2216H mi-a atras atentia. Este Full HD, adica o sa ai o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, 16.7 milioane de culori, o gama cromatica de 85% si un unghi de vizualizare de 160 de grade pe verticala si 170 de grade pe orizontala. Vine cu doi conectori,, unul de tip VGA si unul de tip DisplayPort. Din pacate nu are si un conector HDMI, aceasta fiind singura parte negativa a acestui model.

dell_e2216h_21_5_widescreen_led_1187690

Nu este tocmai un monitor de gaming, avand un timp de raspuns de 5 ms, iar in general monitoarele speciale pentru gaming au un timp de raspuns de 1 ms si 144 Hz. Totusi, poate fi folosit si pentru a te juca, dar in special pentru munca si relaxare. Are un aspect al imaginii de 16:9 si ecranul este unul de tip Wide. Il puteti monta pe perete si sa va faceti un set-up cu inca un astfel de monitor pentru o experienta cat mai placuta. Este ideal pentru persoanele care lucreaza de acasa si au nevoie de doua ecrane, unul pe care sa lucreze iar pe celalalt iti pot documenta munca, research sau orice altceva.

In concluzie, daca aveti nevoie de un monitor bun pentru munca si nu vreti sa intrati foarte mult in buget, modelul Dell E2216H este ideal. Singurul dezavantaj este faptul ca nu vine cu un conector HDMI, dar il puteti conecta prin VGA sau puteti lua un adaptor VGA – HDMI. Are 21.5 inch, Full HD, timp de raspuns de 5 ms si un format Wide, 16:9 si nu mai putin de 16.7 milioane de culori la dispozitia dumneavoastra.