Design
Rezolutie
Specificatii
Pret
Experienta
User rating
Pros: Un sistem cu un design superb, calitatea produselor Dell nu poate fi contestata. Pentru cei ce nu stiu ce sa aleaga intre un desktop, laptop si o tableta, acest sistem all-in-one este raspunsul, se adapteaza oricarei nevoi. Display mare touchscreen, configuratie buna si un pret excelent.
Cons: O placa video dedicata ar fi marit pretul, dar cred ca ar fi atras si mai multi fani.

Sistemele desktop de tip All-in-One au castigat foarte mult teren in ultimul timp. Pentru cei care inca nu au auzit de acestea, ele practic sunt combinatia intre un laptop si un sistem desktop normal, astfel rezvoland si problema portabilitatii, dar si aceea a pieselor care nu pot intra intr-un laptop. Totusi, nu este cea mai fericita solutie. Chiar daca nu ai limitarile unui laptop, nu ai nici libertatea pe care ti-o ofera un desktop.

Partea buna este ca un astfel de sistem All-in-One vine cu monitor si unitate impreuna, dar si cu periferice precum mouse si tastatura. Un exemplu foarte bun este sistemul desktop PC Dell All-in-One XPS 18, care are un monitor de 18.4 inch cu o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si echipat cu tehnologia IPS, care chiar face diferenta. De asemenea, ecranul este unul wide si touchscreen. Specificatiile tehnice nu sunt cele mai bune daca doriti un sistem de gaming, dar pentru un sistem de tip productivity sunt chiar decente.

dell--xps18-all-in-one-pc

Modelul de la Dell vine cu un procesor i5-4210U in doua nuclee cu o frecventa de 1700 MHz si cu tehnologia Turbo Boost de la Intel care va poate duce PC-ul pana in 2700 MHz, un pas destul de mare. Din pacate nu aveti o placa video dedicata, dar modelul Intel HD Graphics 4400 de placa video integrata este suficient pentru non-gameri. O sa va serveasca bine daca nu ii cereti prea mult calculatorului. Memoria RAM este de 8 GB de tip DDR3 cu o frecventa de 1600 MHz, mai mult decat suficienta. Ca si spatiu de stocare, Dell XPS 18 va pune la dispozitie un hard-disk de 1 TB de tip HDD dar si un SSD de doar 32 de GB, dedicat pentru cache. PC-ul se va misca destul de bine, chiar daca sistemul de operare nu va fi instalat el insusi pe solid state drive.

Cel mai mare avantaj al acestui PC este ca poate fi folosit imediat dupa cumparare. Vine cu un monitor excelent de tip IPS, specificatii tehnice decente pentru non-gameri, periferice(mouse si tastatura wireless) dar si cu licenta pentru Microsoft Windows 8.1 caruia ii puteti face upgrade la 10 si cu versiunea trial de Microsoft Office 2013. Un alt avantaj este faptul ca il puteti strange si sa il transportati oriunde cu voi, portabilitatea nefiind o problema cu PC-urile de tip “All-in-One”.