Design
Clasa energie
Specificatii
Functii
Nivel zgomot
User rating
Pros: Design modern, slim, elegant | Consum redus de energie | Functie de Stand By ce ajuta la reducerea consumului | Nivel de zgomot redus | Pret foarte bun
Cons: Lipsa functiilor speciale de tip smart

In opinia mea un aparat de aer conditionat trebuia de mult timp sa dispuna de mult timp de o tehnologie care sa reduca semnificativ consumul de energie, insa diverse interese ca in oricare domeniu unde sunt implicate marile corporatii au intarziat destul de mult aparitia pe linia de aere conditionate a tehnologiei Inverter. “Mai bine mai tarziu decat niciodata” spune o vorba din popor si se aplica perfect cazului de fata, astfel in 2014 ne putem bucura la preturi modice, normale si de aparate precum Daewoo DSB-F1277LH-NV, un aparat de aer conditionat cu Inverter si 12000BTU ce are un pret foarte bun, iar chiar acum e si la reducere pentru o perioada scurta de timp (costa cu 200 lei mai putin).

Design

Facand parte din prima generatie de aere conditionate cu Inverter produse de Daewoo in 2014 era oarecum si normal ca aspectul sau sa fie unul modern, slim, cu linii drepte, inguste si foarte bine diferentiate si aici ma refer strict la unitatea interioara pentru ca ea este cea care conteaza la un astfel de aparat. Consider ca datorita aspectului sau nou acest model de aparat isi va castiga un loc bun anul acesta la capitolul vanzari. Unitatea interioare se mai remarca si prin faptul ca are dimensiuni reduse si cantareste mai putin, in consecinta as indrazni sa spun ca se potriveste oricarui tip de locuinta, insa cu precadere celor cu un design modern.

Combinatia intre gri-ul argintiu si albul clasic este una de bun augur, la aceasta se adauga si logo-ul situat in zona e centru, tot de culoare gri-argintiu, dar si afisajul LED din partea dreapta + insemnul de ECO cu verde din coltul drept. Imi pare a rezulta o unitate interioara eleganta si plina de rafinament.

ac daewoo

Specificatii tehnice

Modelul in cauza dispune de o capacitate de racire de 12000 BTU si pentru incalzire de 12283 BTU. Recomandat este ca pentru incalzire sa-l utilizati strict cand este nevoie deoarece consumul este  de cel putin 3 ori mai mare fata de racire (cam acelasi lucru se intampla la majoritatea aparatelor de aer conditionat fie cu Inverter sau nu). In schimb pentru functia de racire va veti putea bucura pe deplin oricand aveti nevoie deoarece cu un consum anual mediu de doar 211 kWh nu aveti de ce sa va faceti griji, clasa de energie in care a fost clasificat este clasa A+, iar acest lucru se datoreaza in mare parte tehnologiei Inverter, dar si a functiei speciale 1W Stand-by ce reduce cu 80% consumul de energie al afisajului LED.

Vorbind de functii trebuie sa precizez ca Daewoo DSB-F1277LH-NV dispune de autocuratare, o functie pe cat de banala ar parea pe atat de importanta deoarece aceasta are rolul de a curata de umeazeala si de mizeria ce se poate aduna in interiorul aparatului. Un alt aspect extrem de important din punctul meu de vedere este si faptul ca cei de la Daewoo si-au dat cu adevarat silinta in a reduce considerabil nivelul de zgomot pe care acest aparat il produce, iar ideea (ingenioasa) ce face ca acest aparat sa produca un zgomot cu pana la 40% mai mic fata de alte aparate similare este legata de lamele ventilatorului, lame ce sunt acum zimtate si datorita acestei modificari nivelul de zgomot produs atunci cand functioneaza la maxim este asemanator cu cel al unui frigider din noile generatii, deci aproape insesizabil.

daewoo

telecomanda

Legat de compresorul aparatului cei de la Daewoo au ales sa colaboreze cu GMCC – cea mai mare companie producatoare de compresoare din lume, iar acest lucru spune extrem de multe despre seriozitatea Daewoo.

Concluzii si pareri

Daca aveti nevoie de un aparat de aer conditionat silentios, economic, cu un design modern-slim si cu un pret foarte bun, atunci trebuie neaparat sa luati in considerare si Daewoo DSB-F1277LH-NV.

Pareri clienti:

Am decis sa ne schimbam aparatul de aer conditionat in casa si l-am ales pe acesta, plus era la reducere. Mi-a placut foarte mult designul modern si elegant al aparatului. Este foarte discret in detalii, nu iese in evidenta pe perete. Inclusiv afisajul pentru temperatura este delicat conturat. Si este silentios, fata de produsul pe care l-am avut inainte, acesta este mai silentios.
Pro: design placut, modern; silentios; clasa A+; functia de autocuratare