Clasa energie
Dotari
Design
Nivel zgomot
Pret
User rating
Pros: Ceea ce mi-a atras atentia la acest model de aer conditionat in afara faptului ca are un pret mic pentru un aparat cu 12000 de BTU si ca se afla la promotie oferindu-se cadou un expresor de cafea in valoare de 399 lei este faptul ca areo clasa de energie A si ca este dotat si cu o functie suplimentara (dezumidificare), iar nivelul de zgomot este acceptabil.
Cons: Dezavantajele pot fi design-ul cam invechit (dar pana la urma un parat ieftin il cumparam ca sa-si faca treaba), lipsa kit-ului de instalare si lipsa dotariilor suplimentare.

Aparat de aer conditionat Daewoo DSB F 1273 LH, 12000 BTU-h, Clasa energetica ADe regula stiu ca anumite promotii din mediul online sunt facute dpar asa ca sa fie facute si nu prea respecta bunul simt in primul rand si nici legile din Romania care dupa cum prea bine cunoastem, nu sunt tocmai perfecte, insa de data aceasta am ales sa promovez aceasta promotie datorita faptului ca am urmarit din varii motive preturile aerelor conditionate si pot spune cu siguranta ca pretul pentru Daewoo DSB F 1273 LH nu a fost marit intre timp si oricum daca este sa ne uitam la preturile modelelor similare o sa realizam ca acesta sunt chiar mai mari fata de cel al lui Daewoo DSB.

Nu doar pretul sau care este destul de mic in momentul de fata, ce consta intr-un expressor de cafea Cremosso Swiss cu capacitatea de 1,1 L si 19 bari.

Design

Aspectul unitatii interioare este unul clasic, culoarea predominanta este cea alba, exista si cateva nuante de gri, dar si putin negru la afisajul cu led-uri de pe zona de mijloc a aparatului, iar deasupra este inscriptionat logo-ul Daewoo cu rosu si negru. Unitatea are o marime normala pentru un aparat de 12.000 BTU, liniile sunt drepte si evidentiata printr-o culoare neagra.

daewoo dsb f

Specificatii tehnice

Aparatul de aer conditionat Daewoo DSB F1273LH dispune de o capacitate exacta pentru racire si incalzire de 11.924 BTU. Pentru ambele functii clasa de energie in care a fost clasificat este clasa A, deci are un consum mai redus de energie fata de alte aparate cu acelasi numar de BTU. Tipul aparatului este split, adica dispune de un sistem split cu o pompa de caldura ce utilizeaza freon ecologic R410A.

Suprafata pe care o poate raci acest tip de aparat este cuprinsa intre 25 si 50 de mp, insa acest lucru tine de mai multi factori precum ar fi amplasarea locuintei, daca este izolata termic sau nu, daca este apartament la ultimul etaj, daca este la casa si sunt copaci ce pot mentine racoarea in preajma locuintei si multi alti factori.

Nivelul de zgomot pe care acest model de aer conditionat il produce este de 39 dB pentru unitatea interioara si 52 dB la unitatea exterioara. Pentru un exemplu concret, frigiderul meu Candy cu o capacitate de 220 l produce 44 dB, deci unitatea interioara a acestui aer poate fi trecuta la categoria insesizabile.

Singur afunctie suplimentara cu care acest aer este dotat e cea de dezumidificare, functie care va fi utila pe timpul perioadelor mai reci cand se produc vapori de apa in locuinta. Cu ajutorul acestei functii veti putea elimina pana la 1,2 L de apa pe ora, lucru ce mi se pare fantastic si foarte util.

Concluzii si pareri

Aparatul de aer conditionat Daewoo DSB F1272 LH face parte din categoria aparatelor clasice ce ofera functiile de baza la o calitate medie. Cu o clasa de energia A, cu 12.000 de BTU, cu functia de dezumidificare, pretul foarte mic dar si cadoul valoros cred ca in aceste conditii poate fi considerat un best buy.

Instalarea aparatului nu este inclusa in pret (dar cred ca daca ar fi fost acest model ar deveni cel mai vandut aparat de aer conditionat), insa pretul ei nu este unul piperat ci chiar acceptabil.