Design
Specificatii
Viteza
Pret
Pareri
User rating
Pros: Un laptop care se remarca prin design si prin prisma display-ului de 17 inch, nu prea se gasesc laptopuri cu asemenea display la pret rezonabil. Un plus si pentru placa video care ruleaza neasteptat de bine.
Cons: Memorie RAM instalata este de doar 4GB, insa se poate upgrada cu usurinta la 8GB.

Portabilitatea este o calitate foarte importanta, in special in timpurile de acum. Toata lumea lucreaza ori de acasa ori din alte locuri in timp ce calatoresc sau poate chiar de la pub-ul din fata scarii. Acest lucru le este permis doar prin intermediul portabilitatii. De asemenea, acum mai toata facultati cer studentilor sa se prezinte la cursuri cu laptop-ul pentru ca isi pot lua notitele mult mai usor, pot face exercitii pe loc si multe altele. Partea buna este ca sunt foarte multe companii care an de an aduc pe piata modele de calitate la diverse preturi, adica aveti de unde alege si puteti sa va cumparati un laptop indiferent de bugetul pe care il aveti.

Un laptop pe care il recomandam pentru un buget mediu este Asus X751LB-TY149D, care este un model pe care va puteti si juca, avand o placa video dedicata destul de buna. Ca si procesor are un Intel Core i3 modelul 5500U din 2 nuclee cu o frecventa de 2.10 GHz si o memorie cache de 3072 KB. Nu este cel mai bun procesor, dar daca nu lucrati in diverse programe care sa ceara o performanta marita ar trebui sa nu va faca probleme. Display-ul este unul de 17 inch, HD+, cu o rezolutie maxima de 1600 x 900.

ASUS1

Memoria RAM a laptop-ului este de 4 GB de tip DDR3 cu o frecventa de 1600 MHz. Cred ca singurul dezavantaj este faptul ca are o memorie RAM cam mica, avand in vedere ca marea majoritate a modelelor au acum 8 GB. Totusi, avand in vedere si restul componentelor, 4 GB este o memorie decenta. Hard-disk-ul este de 2 TB cu o viteza de rotatie de 5400 rpm, spatiu mai mult decat suficient. Placa video este principalul avantaj al acestui laptop, adica nVidia GeForce 940 M cu o capacitate de 2048 MB, o placa video care o sa va permita sa va jucati cam orice joc, dar nu in cele mai bune calitati grafice.

Ca si o concluzie, modelul X751LB-TY149D are si parti bune, dar si parti mai putin bune. Principalele avantaje sunt reprezentate de placa video dedicata, procesorul bun si spatiul mare de stocare. Printre partile mai putin bune se afla memoria RAM care este de doar 4 GB si display-ul care nu este Full HD. Totusi, pentru pretul pe care il are este un laptop foarte bun.