Design
CPU
Specificatii
Pret
Benchmark
User rating
Pros: Avantajul major pe care il are acest model este faptul ca vine cu Windows 81. instalat si la un pret excelent, de asemenea si renumele Asus alaturi de specificatii decente fac din el un laptop bun pentru media & office users.
Cons: Plastic de calitate inferioara la carcasa, dar e de inteles pentru pretul platit pe el.

Portabilitatea este, de la zi la zi, din ce in ce mai importanta. Faptul ca poti sa iti iei laptop-ul cu toate fisierele si datele necesare la munca, la facultate sau cu voi la plimbare. Laptop Asus X553MA-SX455B este un laptop care se adreseaza in special studentilor sau persoanelor care vor sa vada un film, care stau foarte mult pe internet si care nu folosesc laptop-ul intr-un mod profesionist pentru ceva anume cum ar fi programarea, editarea foto-video si altele.

Laptop Asus X553MA-SX455B are un ecran de 15.6 inch cu un display LCD LED HD si o rezolutie de 1366 x 768 pixeli. Din punctul meu de vedere 15.6 inch este dimensiunea perfecta. Usor de transportat, dar destul de mare pentru a vedea un film fara sa te chinui prea tare. Trecem pe lista specificatiilor si incepem sa vorbim putin despre procesorul acestui laptop ASUS. Intel Celeron Dual Core N2840 este procesorul pe care il regasiti in acest laptop. Are 2 nuclee si o frecventa de 2160 MHz care se duce pana in 2580 de MHz cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost.

asusx533

Pe langa acest procesorul avem si 4 GB de memorie RAM de tip DDR3 si cu o frecventa de 1066 MHz. Din pacate memoria este integrata, deci nu o sa puteti face upgrade in viitorul apropiat. Totusi, pentru pretul laptop-ului 4 GB de RAM sunt mai mult decat suficienti. Ca si spatiu de stocare aveti un HDD de 500 de GB cu 5400 de rotatii pe minut. Avem un port din fiecare, si anume: un port HDMI, unul VGA, un port USB 2.0 si 3.0 dar si o iesire audio. Ca si specificatii laptop-ul nu este unul de top, dar pentru un utilizator mediu este perfect. Foarte usor de luat dupa voi la facultate pentru notite si pe oriunde vreti sa va mai duceti. De asemenea, vine echipat cu Windows 8.1 pe care il puteti upgrada pe gratis la Windows 10, ceea ce inseamna ca o sa puteti folosi laptop-ul imediat cum il primiti.

In concluzie, Laptop Asus X553MA-SX455B este o alegere buna daca nu sunteti un gamer sau daca nu vreti sa il folositi pentru lucruri avansate precum editarea foto-video si programarea. Bateria o sa va tina cateva ore, dar cel mai bine sa va duceti in locuri in care aveti acces si la o priza. Ca si greutate are doar 2.2 kg iar cu tot cu incarcator si poate un mouse ajunge aproape la 3 kg.