Design
Procesor
Functii
Pret
Pareri
User rating
Pros: Design frumos in stilul "Zen" al celor de la Asus, placa video + procesorul fac o echipa buna atat pentru jocuri cat si pentru prelucrare date and video. Raportul calitate/pret este ok.
Cons: Wireless-ul e un pic mai slab fata de vechiul meu Dell, iar calitatea plasticului de pe margini nu e una premium.

Ca si student sunt dependent de laptop-ul meu. Il iau cu mine la facultate pentru ca asa imi iau majoritatea notitelor si de asemenea lucrez de pe el. Acasa il pot lua cu mine in pat sau pe canapea si pot sa imi continui temele sau pur si simplu sa ma uit la un film sau din pat. Daca vreau pot sa ma duc sa savurez o cafea la un pub si sa lucrez pentru ca imi pot lua laptop-ul dupa mine. Ideea este ca portabilitatea e importanta, chiar daca esti student sau nu.

Daca esti pasionat de gaming, poti impusca doi iepuri dintr-o lovitura, chiar daca nu se compara cu gaming-ul de pe un sistem desktop. Cei de la Asus au foarte multe modele interesante de laptop-uri de gaming, dar astazi vreau sa iti spun despre Asus X550JX-XX130D, un laptop care se poate folosi atat pentru gaming cat si pentru alte lucruri, fiind mai mult unul de tip productivity cu o placa video foarte buna. Are un display HD de 15.6 inch cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, un procesor i7 de la Intel din generatia a 4-a, mai exact 4720HQ. Frecventa acestuia este de 2.6 GHz, dar cu ajutorul tehnologiei Turbo Boost de la Intel frecventa poate urca, atunci cand este necesar, pana la 3.6 GHz. Placa video integrata este Intel HD Graphics 4600.

laptop asus jx

Sa trecem la partea interesanta a acestui laptop si anume placa video, care este GeForce GTX 950M, o placa foarte buna de tip DDR3 cu o memorie de 2 GB. Aceasta, dar si cei 4 GB de RAM pe care ii are laptop-ul, iti vor permite sa rulezi destul de bine chiar si ultimele titluri in materie de jocuri pe PC. Hardul este unul de tip HDD, de 1 TB, cu 7200 de rotatii pe minut. Greutate laptop-ului este de aproape 2 kg si jumatate, iar dimensiunile acestuia sunt: 380 x 32 x 251 mm. Nu este un laptop foarte greu, dar nici nu intra in categoria de Ultrabook. Are un port de tip USB 2.0, doua USB 3.0, unul VGA, unul HDMI, unul RJ-45 si bineinteles o iesire audio. Ca si alte caracteristici, modelul X550JX-XX130D vine cu DVD RW, cititor de carduri si o camera web VGA.

Laptopul Asus X550JX-XX130D este un model destul de fain, dar cu siguranta e loc de mai bine. Imi place foarte mult ca are o placa video performanta care permite rularea jocurilor noi si importante cum ar fi FIFA 16, Far Cry si multe altele. Totusi, as fi preferat o memorie RAM mai mare, de minim 8 GB si bineinteles, un SSD de macar 256 de GB in locul HDD-ului de 1 TB. Nu le putem avea pe toate, dar cu siguranta pe parcurs iti poti upgrada laptop-ul in aceste departamente, daca simti nevoia.