Salutare si bine te-am gasit la un nou review pe segmentul IT. Daca esti jucator de jocuri PC, probabil si tu ai trecut prin insuportabilele faze in care iti doreai ca jocul favorit sa ruleze la detalii inalte sau maxime pe rezolutii cat se poate de mari. Deoarece nu ajunge sa ai doar un procesor bun, cativa GB de memorie RAM si multe altele. Jocurile, in special cele recent aparute, necesita o placa grafica pe masura. Iata si propunerea celor de la ASUS.
STRIX nVidia GeForce GTX980 are un procesor grafic Maxwell-GM204, care ruleaza la frecventa de 1178MHz si 2048 CUDACore. Are o rezolutie maxima de 4096×2160 pixeli. Placa grafica este echipata cu 4GB GDDR5 la frecventa de 7010MHz si un BUS de 256-biti, ce rezulta intr-o latime de banda de 224.32GB/s. Suporta Pixel Shader 5.0, DirectX 12, OpenGL 4.4, OpenCL 1.2, HDCP, nVidia (3DVision, PhysX, Adaptive Vsync, G-Sync si Surround). Alimentarea se face cu un conector de 6 pini si unul de 8 pini. Ca si conectivitate are 1xHDMI, 1xDVI si 3xDisplayPort. Iar consumul este estimativ 165W. Insa aceasta cifra creste foarte repede in rezolutii FHD si 4K.
Performante Strix GTX980
Cu toate ca suporta rezolutii 4K in jocuri, intr-o configuratie single nu prea trece de 50FPS, la majoritatea titlurilor noi aparute. Insa la capitolul FHD majoritatea jocurilor merg intre 60-130FPS, ceea ce este foarte bine. Evindent la pretul sau de 2849,99 lei ar fi un minim necesar ca totul sa ruleze perfect la FHD.
Concluzie
ASUS GeForce GTX980 STRIX este o placa grafica excelenta pentru gaming FHD. Nu sa da la o parte nici de la rezolutii 4K. Insa la 4K simte nevoia de un ajutor (fratior in SLI). Cu performantele pe care le are datorita celor 2048 CUDACore, face fata excelent si in aplicatii de editare foto/video precum si la randari 3D. De PhysX se bucura un numar tot mai mare de jocuri. Iar cele compatibile cu aceasta tehnologie ofera o senzatie de realism mult mai mare.
In final pot spune ca GeForce GTX980 STRIX de la ASUS este o placa veritabila. Insa la pretul pe care il are in Romania probabil putini vor investi intr-o configuratie dubla pentru o experienta 4K imersiva.
Iti multumesc ca ai fost si azi alaturi de mine la acest review. Daca ti s-a parut util acest review, lasa parerea ta intr-un comentariu mai jos. Te salut si ne vedem data viitoare.
cat costa placa video
cat costa
Se poate instala si pe laptop?