Design
Functii
Specificatii
Pret
Experienta
User rating
Pros: Design de Gaming | Cel mai bun procesor de pe piata | Tastatura iluminata | HDD + SSD | Placa video 4GB
Cons: Memorie RAM de doar 16GB instalata (se poate upgrada pana la 64GB)

Atunci cand vinde vorba de gaming, pasionatii stiu ca nimic nu e prea scump sau prea mult si daca iti permiti orice, de ce nu ai avea si cel mai performant sistem desktop de la Asus. Daca nu stii care este cel mai performant sistem desktop de laAsus disponibil acum pe piata probabil ca nici nu esti un gamer adevarat, insa iti voi spune eu, este vorba de: Asus ROG G30AK-RO018D, un sistem ce are un aspect destul de elegant as spune dar care ascunde o bestie in interiorul sau.

Specificatiile tehnice de care dispune acest PC dedicat in exclusivitatea gamerilor reprezinta visul oricarui gamer adevarat. O sa incep cu procesorul care face parte din generatia Haswell de la Intel Core i7 modelul 4790K tactat la 4.00GHz si care a reusit sa atinga 11.239 de puncte in CPU Mark Relative situandu-se pe primul loc in topul procesoarelor la ora actuala. Iata si dovada:

cpu 4790k

Memoria RAM are o capacitate de 16GB. Avem de a face cu un Quad Channel pe DDR3 tactat la 1600 MHz si care poate fi suplimentat foarte usor pana la 32 sau chiar 64 de GB datorita celor 2 sloturi ramase libere. Pentru o viteza suplimentara cei de la Asus au montat alaturi de HDD de 1TB si un SSD cu o capacitate de 256 GB,  cat si un Blue-Ray Combo, astfel am ajuns la cea mai importanta piesa sau piesa de rezistenta a acestui sistem de gaming, placa video. Aici cei de la Asus au mers pe mana nVidia GeForce GTX 970 4GB. 

gtx 970

Ce-i drept, aceasta nu mai este cea mai buna placa video disponibila de pe piata, insa in acest sistem are ca ajutor cel mai bun procesor, ceea ce face ca experienta de gaming sa nu aibe de suferit aproape deloc. Dupa cum s epoate vedea si in graficul de mai sus, placa inca sta bine in teste find peste modele celebra ca GTX Titan, dar sub Radeon R9 390.

asus1

Sursa montata pe carcasa dispune de o putere reala de 700 W RMS. Ca facilitati suplimentare sistemul ofera tastatura iluminata, 6 porturi USB 3.0 si 3 porturi PCI Express.