Performanta
Rezolutie
Specificatii
Pret
Benchmark
User rating
Pros: Racire foarte, foarte buna si cel mai important, silentioasa. Foarte puternica, face fata oricarei provocari, are DX12, 4GB memorie + cel mai important, OverCloacking din fabrica.
Cons: Nimic.

Daca esti cat de putin pasionat de gaming-ul pe PC stii deja ca lupta pentru cea mai buna placa video este o lupta care se va duce la infinit. Chiar si in momentele cand nu exista lansari noi, tot exista diverse batalii pentru a afla care este placa video care iti va oferi cele mai bune performante in sesiunile lungi de gaming. Astazi vreau sa vorbim putin despre un concurent pe masura la acest titlu, si anume despre placa video Asus NVIDIA GEFORCE GTX 970 OC STRIX.

Ca si specificatii tehnice, placa video de la Asus vine cu o memorie de 4 GB de tip GDDR 5 si o memorie BUS de 256 bit cu o frecventa a memoriei de 7010. Aceasta memorie BUS este responsabila cu transferul de date si adrese din memorie principala catre procesor. Acel OC din titlu inseamna ca aceasta placa permite utilizatorului sa faca overclocking, adica sa mareasca puterea in anumite conditii. Acest 970 de la Asus vine din fabrica cu un overclocking de 1253 Mhz, ceea ce se simte in joc iar performanta este una marita.

Un mare avantaj al acestui model de placa video o reprezinta tehnologiile exclusive Asus cu care vine echipata. Una din ele este DirectCU II, care raceste placa video si o face mai silentioasa cu ajutorul unor radiatoare din cupru care au contact direct cu placa. Acesta tehnologie va poate ajuta in sesiuni lungi de gaming si este bine venita. O alta tehnologie care ajuta de asemenea la racire este Super Alloy Power dar care mareste si durabilitatea si longevitatea placii video. GPU Tweak este un alt feature care merita mentionat si care pentru anumite persoane este foarte important, fiind un feature care va permite sa faceti streaming online.

asusgtx

Dar hai sa lasam putin deoparte specificatiile tehnice si sa vorbim despre partea interesanta si partea despre care toata lumea vrea sa afla, si anume benchmark-urile si in special performantele in jocuri. La incepu vreau sa spun ca Asus 970 STRIX are note foarte bune pe partea de “resolution performance”, avand nota 10 pe 1920×1080 si restul rezolutiilor mai mari. Pe 2560 x 1440 a obtinut nota 8.1 iar pe 3840 x 2160 nota 5.7, dar nu cred ca sunt atat de multi gameri care au monitoare cu o astfel de rezolutie.

Frames Per Second(FPS) in 2560×1600:
* Call of Duty Ghosts: 85.5;
* Battlefield 4: 54.6;
* Batman Arkham Origins: 102;
* Thief: 42;
* Bioshock Infinite: 69.1;
* Metro Last Light: 59.3;
* Tomb Raider: 35.6;
* Far Cry 3: 40.8;
* Crysis 3: 30.8;
* Watch Dogs: 53.6;

Dupa cum se poate vedea, Asus 970 STRIX are performante bune si foarte bune in marea majoritate a jocurilor pe o rezolutie destul de buna. Trebuie sa tineti cont ca daca o sa jucati pe o alta rezolutie, FPS-ul poate creste sau sa scada in functie de aceasta. Ca si o concluzie, placa video de la ASUS 970 OC STRIX vine cu 4GB RAM de tip GDDR5, o putere marita din cauza overclocking-ului din fabrica si multe tehnologii care va ajuta in sesiunile de gaming cu racirea si cu sunetul facut de placa.