Performanta
Rezolutie
Specificatii
Pret
Benchmark
User rating
Pros: O recomand datorita faptului ca nu se incalzeste foarte tare, maxim 65 grade cand ruleaza jocuri solicitante, in rest ventilatoarele coolerului intra in idle. Este o placa video reusita cu performante foarte bune si la un pret decent.
Cons: Doar 128 bits.

Gamerii inraiti stiu ca in ultimul timp cei de la nVidia au facut cele mai bune placi video. Statisticile sunt si ele de partea lor si arata clar ca placile ce la nVidia au castigat, incetul cu incetul, batalie cu batalie contra celor de la AMD in acest razboi. An de an cei de la AMD si nVidia scot pe piata mai multe modele de placi video, ceea ce este un lucru foarte bun pentru noi, gamerii. Concurenta dintre ei si bataliile lor ii face sa lucreze din ce in ce mai mult la aceste componente importante iar castigatorii din fiecare batalie suntem noi, pentru ca avem de unde alege.

O placa video foarte buna de la nVidia este placa Asus NVIDIA GEFORCE GTX 960 OC STRIX care vine cu o memorie de 2048 MB de tip GDDR5. Cel mai mare avantaj al acesteia este pretul foarte accesibil pe care il are. Ca si raport calitate-pret putem spune ca GTX 960 este printre primele optiuni pe care le recomanda specialistii in domeniu. Cu siguranta exista placi video mai performante, cum este GTX 980 Ti, dar si pretul ei este de aproape 4 ori mai mare.

GTX 960 OC STRIX

Pentru un build de buget aceasta placa este o optiune foarte buna. Ca si specificatii tehnice, placa GTX 960 are un procesor nVidia GeForce GTX900 cu o frecventa de 1253 MGz, o memorie de 2048 MB de tip GDDR5 cu o frecventa de 7200 MHz. Ca si conectori, placa vine cu 3 conectori de tip DisplayPort, un conector DVI si unul HDMI. Una dintre cele mai importante functii pe care le are placa este Super Alloy Power care ne apara de temperaturile ridicate si prin racirea placii ne ofera o performanta si o experienta mai buna in jocuri si in general cand folosim calculatorul.

Daca doriti sa va faceti un calculator de la 0 si aveti un buget restrans, va recomand aceasta placa video. Cred ca deja stiti faptul ca cei mai multi bani se duc pe placa de baza si pe cea video, in special pentru ca restul componentelor si pot upgrada mult mai usor, cum ar fi memoria RAM. Placa video Asus nVidia GeForce GTX 960 OC STRIX are un raport calitate-pret foarte bun, specificatii tehnice de top si alte functii interesante cum ar fi Super Alloy Power. Cu siguranta o sa va duca marea majoritate a jocurilor in 60 de FPS intr-o calitate foarte buna.